13 Nisan 2010 Salı

Süper Lige Hoşgeldin Kardemir Karabükspor


Son 20 yılda Batı Karadeniz'in 1.ligde 2 takımı oldu, Boluspor ve Kardemir Karabükspor... Boluspor düştüğü 91/92 sezonundan beri bir daha Türkiye'nin en üst futbol ligine çıkmayı başaramadı. Son 2 yıldır finallerde elenip gelemedi Süper Lige. Bu sezon ilk 6 şansı devam ediyor. Fakat geçtiğimiz senelere göre heyecanını kaybetmiş görünüyorlar. Karabükspor bu sene işini şansa bırakmadı ve şampiyon olarak, 98/99 da elveda dediği lige tekrar merhaba dedi.

Kardemir Karabükspor ligimizin marjinal bir rengi değildi belki ama yine de bana unutamayacağım bir an bıraktı. Bir Galatasaray maçında Hagi'nin soldan süzülerek gelip sağ ayakla çektiği şut yavaş yavaş kaleci Şevki'nin üstünden ağlarla buluşmuştu. Şevki'nin tribünden maçı izleyen bir çocuk gibi anlamsız bakışları hala aklımda. Kaleci Şevki Şenol Karagöl'den önceki Türk futbolunun marjinal kalecisiydi. Karabükspor'dan sonra gittiği takımlarda da liste başı olmayı başarmış. Şu an Şanlıurfaspor'un kaleci antrenörlüğünü yapıyor. Bir diğer göze çarpan isim de Erdoğan Yılmaz'dı. Fena da golcü değildi hani. Takım küme düşünce o da ayrılıp Çaykur Rizespor'a transfer oldu ve ardından yine 1. ligde Rizespor formasıyla mücadele etti. Futbolu bıraktıktan sonra Karabükspor dahil bir kaç takımda teknik direktörlük ve antrenörlük yaptı. Şu an Kasımpaşa'da antrenörlük yapıyor. Bir isim daha var ki onu hepimiz tanıyoruz. İbrahim Üzülmez de Karabükspor'un son 1. lig yılında genç oyuncu olarak kadrodaydı.

Özetle Kardemir Karabükspor'un Süper Lige çıkmasına sevindim. Aslında yıllar önce yediğim kıymalı pidenin hatırı da var. Bugün gitsem o muhteşem pidecinin yerini bulurum ama yol tarifini yapmam biraz zor. Yolu deplasmana düşenler mutlaka sorup soruşturup o pideciyi bulsunlar. 2 büyük porsiyonu da mideye indirmeden gelmesinler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

pidecinin ismi : Kilcioğlu Pide

İnönü Caddesi No:19
Karabük Merkez, Karabük

türkiye'de bir pideyi buradan daha lezzetli yiyebileceğiniz mekan sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Adsız dedi ki...

kesinlikle öyle. izmirden karabüğe gittim. çok acıkmıştım :) rastladım ve oraya girdim. kilcioğlu pide den kuşbaşılı 1,5 yedim. gerçekten eşsiz bir lezzet.