29 Nisan 2010 Perşembe

Barcelona 1 - 0 İnter


Barcelona'yı bu yıl durdurmaya en çok yaklaşan takımlar orta sahada tatlı-sert futbolu oynayanlardı. Bu maçta da Mourinho'nun bunu yapacağını bekliyordum ama böyle oynatmadı takımını. Aksine ''gel, ne kadar üzerime gelebiliyorsan gel'' dedi Guardiola'ya. İnter'in kaleye 30m mesafede kurduğu duvar sadece 2 kez delindi. Birinde Pique golü atarken, diğerinde Bojan'ın kafa vuruşu dışarı çıktı.

Barcelona'yı durdurmak bu kadar basit midir? Değildir elbette. Eminim Mourinho da 90 dakika boyunca bu şekilde defansa gömülmeyi planlamamıştır maçtan önce. Lakin Motta'nın kırmızı kartı elini kolunu bağlamış da olabilir. Farketmez, sonuçta İnter 90 dk boyunca gömülmek zorunda kaldı. Peki dünyada bu kilidi kaç kişi açabilirdi? Akıllara ilk gelen takım Barcelona elbette. Guardiola fazla derin kadroyu sevmiyor. Devamlı alttan oyuncu sokma derdinde. Bunu takdir etsek de bu tarz maçlarda sıkıntısını yaşıyor Barcelona. Mesela bugün İniesta olsaydı Barça turu geçebilirdi. Extradan 1-2 tane tecrübeli ve yetenekli futbolcu barındırsa kadroda fena mı olur? Ha olayın bir başka boyutu Barcelona yine kazanmayı başardı. Fakat 10 kişi kalmış rakibine karşı 40 metrelik bir alanda oynuyorsun, kalecin Valdes libero olmayı geçtim, zaman zaman ön libero olmuş vaziyetteydi ve gol 83. dakikada geliyor. Barcelona'yı uyuttu bugün İnter. Ne zaman golü attı Barcelona o zaman Camp Nou'da tüm Barça'lılar uyandı. Önce Xavi, sonra Messi kaleyi uzaktan yokladı. Daha erken ve daha çok denenebilirdi.

Artık bir jenerasyon yakalayıp 3-4 yıl tüm dünyaya amborga koymak kalkmış demek. Mourinho bozdu bu sefer. Finalde İnter ile Bayern Münih'i izleyeceğiz. Bayern'in bulunması beni mutlu etti açıkçası. Mourinho'nun seveni kadar sevmeyeni de çok. Ben sevenlerdenim. Barcelona çıksaydı Finale üzülürmüydüm, hayır. Ama şu an şunu biliyorum ki bu final bize eskiden hocaların taktik savaşlarına çevirdiği bir final olacak. Oturup dünyanın en iyi taktisyenlerinden ikisini izleyeceğim.

Hiç yorum yok: