22 Nisan 2010 Perşembe

Haldun Boysan'a Gider


Normalde pek bu tarz konulara değinmiyorum. Sonuçta pek eğlenceli bir konu değil. Haldun Boysan Fenerbahçe-Beşiktaş maçının ardından sıcağı sıcağına bağladığı Beşiktaş'ın 1903radyo isimli taraftar radyosunda hakemlere, futbol federasyonuna, Emre Belözoğlu'na agresif bir tutum sergileyip, küfürler etmiş. İlk önce Haldun Boysan kimdir diye bir özet geçelim. Haldun Boysan tiyatro eğitimi almış, bir çok filmde, dizide ve tiyatro oyununda oynamış, zaman zaman da dublaj yapan bir isimdir. Bir cümlelik tanımı bu diyebiliriz. Sanatçılığın sınırları var mıdır bilemem. Haldun Boysan kendisini sanatçı olarak tanımlıyorsa neden diye de sormam. Bakıyorum Beşiktaş yönetiminde daha önce görev almamış. Kendisine yönetici olur musun diye sormuşlar ''hayır'' demiş. Adam kendisini ''Ben Beşiktaş taraftarıyım'' diye de özetlemiş. Beşiktaş'ı değerlendiren fanzinlerde yazmışlığı, çizmişliği, yorumlamışlığı vardır mıdır(1903 radyo dışında) bilmiyorum ama ulusal bir yayın organında futbol yorumları yapan biri değil. Yani futbol çevresinde de sözü geçen bir adam değil.

Fenerbahçe resmi sitesi altında Haldun Boysan'a hitaben bir yazı yazılmış. Sebebi malum. Peki gerekli miydi? İşte benim kafama takılan ve bu kadar yazıyı yazdıran neden bu. Neden Fenerbahçe camiası Haldun Boysan'a cevap veriyor. Haldun Boysan bu memleketin futbol gündemini değiştirecek bir isim değil. Kaldı ki Haldun Boysan radyoda sadece ''Hakem hatalar yaptı, penaltımızı vermedi, haksız kırmızı kart çıkardı'' dese yine milyonlarca insan Haldun Boysan'ın futbol hakkında yorum yapıp yapmadığını bilmeyecekti. Haldun Boysan sinema dergisinde veya bir tv röportajında çıkıp ''Türkiye'de ki aktrisler filmlerde yeterince şehvetli öpüşemiyor'' dese elbette karşısına birileri çıkıp Haldun Boysan'a cevap verirdi. Çünkü adam aktör ve mesleğiyle ilgili bir tespit yapıyor, birileri mutlaka kaale almalı. Ama aynı Haldun Boysan çıkıp ''Türkiye'de sanayi batmış durumda, işçileri çok çalıştırıp az para veriyorlar, patronlar emek hırsızlığı yapıyor'' dese sanayi odaları yönetimleri çıkıp cevap vermez. Çünkü adam aktör yahu. Peki Fenerbahçe yönetimi niye açıklama yapıyor. Aslında cevabını biliyoruz da yazmak, söylemek pek işimize gelmiyor. Bana Haldun Boysan'dan bahsetme arkadaş. Sırf kalan 4 haftada Emre'nin, Bilica'nın üzerine gidilmesin, konsantrasyon kaybı yaşanmasın diye gündemi meşgul etme. Çünkü binlerce futbol sever(milyonlarca değil malesef) Haldun Boysan'ı umursamıyor bile. Haldun Boysan kim ki? Futbol üzerine yorum yapan milyonlarca gereksiz kalabalıktan sadece biri.

3 yorum:

bonaventure dedi ki...

ne güzel yazmışsın. fb yönetimi cevap açıklama yapmadan önce kimsenin sallamadığı video (ki denlenecek bir şeyi yok, ok sıkıcı) önemsenmeye merak edilmeye başlandı. hani ananasına küfretse birisi ya döversin ya susarsın ki daha fazla sövmesin. şahsen gidipte majkemeye vermem bu adam benim anama küfretti bende armut topladım diye. bu iş ona benziyor biraz. belki mahkemeye vermiyorlar ama edilen küfürlere vugu yapıyorlar.
ayrıca korkarım fenerbahçe resmi internet sitesi benim facebook iletilerime cevap verecek yakında. durduk yere spor programlarına çıkacağız.

Unknown dedi ki...

Son cümle konuyu özetliyor...

alengir dedi ki...

Harika bir yazı,her satırına katılıyorum ama arttırmıyorum :)