11 Eylül 2009 Cuma

Women's Euro 2009


Finlandiya'da Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonasını geride bıraktık. Türk medyasında turnuvaya ilgi neredeyse hiç yoktu. Zaten turnuva ile ilgili türkçe kaynak bulmanız çok zor. Tüm maçları izleme imkanım olmadı. Turnuva öncesi takımlar ve oyuncular hakkında bilgim çok azdı zaten. Blogda da hiç işleyemedik bu organizasyonu.

Daha önce denk geldiğim turnuvalara göre daha izlenebilir bir hal almış bayan futbolu. Defanslar yine büyük hatalar yapıyorlar, kaleciler yine olmadık golleri yiyiyorlar ama eskisine nazaran daha az. Fiziki mücadele olarak elbette çok eksikler ama bunu teknikleri ile kapatmaya çalışıyorlar. Hemde her geçen gün bu özelliklerini arttırıyorlar. Muhteşem bir kaç gol izledik ve bundaki asıl etken kalecilerin çok büyük hataları değil, futbolcunun teknik kapasitesi sayesindeydi. Tribünlerde büyük boşluklar vardı ama stadyumlar ve zemin harikaydı. Kesinlikle izlemeye değer kazanıyor bayanlar futbolu.

Finallerde 12 takım, dörderli 3 grupta bir araya geldi. Toplam 25 maç oynandı. Finalde İngiltere ve Almanya karşı karşıya geldi. Almanya rakibini 6-2 lik skorla eleyerek kupanın sahibi oldu. Alman milli takımından Inka Grings attığı 6 golle altın ayakkabıyı kazandı. Almanların turnuvaya ilgisi vardı. Turnuva dönüşü ülkede de erkek takımını aratmayacak coşkuyla karşılandı.

3 yorum:

Ömer dedi ki...

Finallerde 20 takım, dörderli 3 grupta bir araya geldi

Hocam bu rakam 12 olmasin?

İlker Yılmaz dedi ki...

doğru 12 takım:) düzeltiyorum, sağol.

aamet jr. dedi ki...

Yarı finallerle finali ben de izledim. Fizikleri çok iyi olmadığından mı öyle gözüküyor bilmiyorum ama hakikaten teknikleri iyi. Finalde İngilizlerin ikinci golünü, Kelly Smith'ti sanırım, Süper Ligdeki golcülerin yarısı atamaz. Alış, rakibi geçiş, uzak köşeye gönderiş. Bergkamp geldi gözümün önüne bir an için, tam bir Bergkamp golüydü :). O pozisyonluk bir beceri de değildi ayrıca maç içinde de gayet güzel uzun, kısa paslar attı.

Maçın özeti