28 Eylül 2009 Pazartesi

Duraklamadan Sonraki Devir, Çöküş


Milan sezon başında beklendiği gibi kötü gidiyor. Milan'ın orta saha kurgusuna bakıyorum. Pirlo, Gattuso, Ambrossini 3 lü blok halinde göbekte, önlerinde de Seedorf ve Ronaldinho var. Pirlo bugün İnter'e transfer olsa fark yaratır. Gattuso bugün Juventus'a transfer olsa fark yaratır. Zamanında Milan'da da fark yaratıyorlardı ama yaratmıyorlar artık. Ancelotti'nin kurduğu ortasaha da buna benzerdi ama arada nüans farkı var. Milan geçmiş yıllarda oyunu tutan, rakibine fazla pozisyon vermeyen, sabırlı, sonuç odaklı bir takımken artık bu özelliğini de yitirmiş durumda.

Dün Milan-Bari maçını sonradan açmış olsanız Milan'ın sol bekinde kimin oynadığını duymak için uzun bir dakika beklemeniz gerekirdi. Milan yapı olarak yıllardır orta saha kanatlarında çizgi oyuncu oynatmıyor. Hücumcu bekler ile götürüyorlar kanatları. Sağ bekte bugün Abate vardı. Abate normalde sağ bekten daha çok ofansif biri. Sol bekteki Zambrotta'yı hepimiz tanıyoruz zaten. Bu iki isim hücumcu olmasına rağmen çok az hücuma çıkıyorlar. Ronaldinho eski sihirbazlık numaralarını yapamıyor. Hücumda Ronaldinho ve Seedorf sadece 2 ye 1 lerle pozisyon arayışında. Fazla seçenekleri de yok zaten. Huntelaar da hiç beslenemiyor.

Bari maçı üzerinden değerlendirmelerde bulunduk ama genel yapı bu şekilde. Pato, Jankulovski, Oddo, Inzaghi oynadığında da aynı kısırlıkta seyrediyor takım. Leanardo belki kurulu bir yapıyı idare ettirebilecek, belki Guardiola gibi üstüne koyabilecek bir teknik adam olabilirdi ama yetersiz bir takımı toplayacak görüntüden uzak. Yeni taktikler, yeni sistemler geliştirmek zorunda. Belki Ronaldinho sol çizgiye, Pato sağ çizgiye atılmalı. Teknik direktör olarak bir şeyleri değiştirmeli Leonardo ya da eski görevine geri dönmeli.

Hiç yorum yok: