16 Eylül 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 1.hafta 1.gün


A grubu; 3 takım yarışıyor ilk 2 için. Bordeaux'un için önemli bir puan. Bordeaux geçen seneki performansının üstüne koymaya çalışıyor. Dengeli 2 takım bulunmasa grubunda 2.lik şansı çok yüksek olurdu. Beraberlik Juve için de önemli bir kayıp. Bayern ise zorlanmış. Genç Müller'in 86'da ve 88'de attığı goller ile 3-0 ı yakalamış. Müller'de büyük bir potansiyel var. Hocası da güveniyor. Ballack'tan sonra Almanya'nın yetiştirdiği en teknik Alman olabilir.

B grubu; Bu kadar defansif bir Man. Utd. kadrosunu kimse beklemiyordu heralde. Beşiktaş adına konuşalım. Öncelikle çok mücadele ettiler. Yenilen gol beğendiğim defansa yakışmadı. Sivok'un bölgesini boşaltmaması lazım. Nani elbette o pozisyonda vuruş açısı yakalayacak kalitede bir oyuncu ama İbrahim Kaş zaten açıyı daralttı. Dönen top şans eseri Scholes'un önüne düşmüyor. Adam boş alana giriyor. Hakan Arıkan için artık 1. kaleci dememiz lazım. Çok iyi bir maç çıkardı. Hakan'ın kendisine de güveni gelmiştir artık. Bu maçta Hakan kazanıldı. Man. Utd. çok iyi bir takım olabilir ama sonuçta 18 puanla bitirmeyecek ligi. Elbet bir deplasman maçında puan kaybedecek. İşte bu yüzden minimum 1 puan eksik başlıyor Beşiktaş rakiplerinden. Tabi ilk 2 umudumuz zaten az ama 3.lük gelmesi lazım. Ocaktan sonraki Avrupa maçları daha bir keyifle izleniyor.

C grubu; Real Madrid almış gelmiş maçı söyleyecek fazla söz yok. Sadece ''uyum sorunu olur mu?'' sorusuna cevaplar arıyoruz. Marseille'nın bu grupta Milan'ı ekarte etmesi gerekirdi. Inzaghi Milan'ın elektro şok cihazı. Golünü attı ve Milan bugün mutlu. Peki ya yarın?

D grubu; APOEL gecenin süprizini yapmış. Anorthosis kadar ses getireceğini sanmam ama. Chelsea Anelka ile sonuca gitmiş. Porto'da giden çok ama futbol kalitesinde eksilme yok. Gerçi Chelsea'yi de bu sene hiç beğenmiyorum. Onun da etkisi olmuş olabilir.

Hiç yorum yok: