17 Eylül 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 1.hafta 2.gün


E grubu; Liverpool'dan daha fazla fark bekleniyordu. Oyunun genelinde de hakim olan takım onlardı. Kujt'un attığı tek golle galip geldiler ama hala Gerrard'ın eline bakan bir takım görünümündeler. Fiorentina Lyon önünde ilk yarı baskın olan takımdı ama Gilardino atılınca ikinci yarı bariz bir şekilde Lyon-Frey maçı izledik. Gol Pjanic'ten geldi.

F grubu; İnter Barcelona maçında her iki takımda defansı sağlam kurgulamıştı. İnter iyi oynamaya çalıştı. Özellikle kale vuruşuyla birlikte Puyol ve Pique ye hücum pres yaptılar ama Barcelona defansta hiç açık vermedi. Barcelona ilk yarı itibariyle İbrahimoviç'in defansın arkasına sarkmasıyla pozisyon buldu. İkinci yarı İnter'in oyundan düşmesi Barça'nın klasik kısa paslarına sahne oldu. Mourinho oyuncu değiştirene kadar İnter defans dışında hiç bir şey ortaya koyamadı. Dinamo Kiev-Rubin Kazan maçında tecrübe konuştu. 70.dk ya kadar heralde yanlış yazdılar bu maçı Rubin 3-1 kazandı diye düşündüm.

G grubu; Söyleyecek pek fazla şey yok bu grupta. Stuttgart 2.lik için sadece avantaj kaybetti.

H grubu; Tecrübenin konuştuğu diğer 2 maç bu grupta oynandı. S.Liege 2-0 dan maçı verdi malesef. Olympiacos teknik direktörünü göndermiş ve maçtan 1 saat önce yeni teknik direktörünü açıklamış bir takım. Şampiyonlar Liginin havası farklı olduğu için tecrübe çok önem arz ediyor.

Hiç yorum yok: