13 Eylül 2009 Pazar

Galatasaray 3 - 0 Beşiktaş


Lige verilen milli takım araları takımları ufak da olsa etkiler. Formda olan bir takımın ritmini bozabileceği gibi formsuz bir takımın toparlanması açısından olumludur. Maç öncesi milli oyuncuların çokluğu nedeniyle Galatasaray'da bir miktar düşüş bekleniyordu. Beşiktaş için ise daha olumlu oynaması ümit ediliyordu. Sahaya Galatasaray beklenen formatta çıktı. Mustafa Denizli ise hala macera peşinde. Bu maçta da Yusuf'tan sol kanat, Ekrem'den defansif ortasaha yarattı. Tabata ise tek santrafor Nihat'ın arkasında maça başladı.Bu oyuncu burada oynamaz, şu oyuncu şurada oynar tarzı yorumlardan pek haz etmem ama Mustafa Denizli bugüne dek denenmemiş, denenmesine de gerek olmayan işler yapıyor.

Serdar Özkan Beşiktaş'ın en olumlu işler yapan ismiydi bence. Gerek çizgi oyuncu özelliklerini, gerek santrafora yardımcı özelliklerini sahaya çok iyi yansıttı. Kaçırdığı 2 net pozisyonda da vuruş anına kadar doğru hamleleri yaptı. Yusuf Şimşek bugünün en kötü ismi olmasına rağmen ikinci yarıda Tabata oyundan çıktı. İlk maçına göre Tabata iyi sinyaller verdi. Ligde Beşiktaş'a mutlaka katkı yapacaktır. Beşiktaş'ta Ernst'in yayında oynayacak oyuncu Fink'tir. Formsuz olduğunu düşünüyorsan Uğur'u koyarsın. Elinde imkanın varken Ekrem'in oynaması düşündürücüdür. Rüştü ise artık her golden sonra elini kaldırıp yan hakeme itiraz eden 19. oyuncu kontenjanı ile kale arkasında oynamalı. Skoru etkileyen 2. isimdi Beşiktaş'ta.

Galatasaray'da Arda milli maçtan kalanlarıyla sahada oynadı. Pek etkili değildi. Keita Sabri ile sağda iyi mücadele etti. Bunda Yusuf'un etkisi büyük. İlk 30 dakikada sağdan yapılan ortalarda Kewell 3 net pozisyona girdi. Şansızlığından atamadı bu golleri. Teknik oyuncu bana göre böyle olmalı. Telefon kulübesinde çalım atacağına, auto çıkan volenin bile hakkını vermesi gerek. Galatasaray oyunun genelinde bekleyen takımdı. Zaten golü de erken buldular. Rahat bir maç oldu onlar için.


Top genel itibariyle Beşiktaş'lı futbolcuların ayağındaydı. Oyunun yapısına baktığımızda da Ernst ve Ekrem ile rakibi durdurmayı, Tabata ve Yusuf'un topları ile Nihat ve Serdar Özkan'ı defansın arkasına sarkıtmayı düşündüler. Galatasaray golü erken bulmasa belki bu düşünce açılan Galatasaray takımına karşı tutardı ama 3. dk da yedin golü. İkinci yarı Fink'in ve Bobo'nun girmesi doğru ama çıkan oyuncu Tabata değil de Yusuf olmalıydı. Topa yön veriyorsun ama son toplarda sıkıntı yaşıyorsun. 2. yarı yine baskındı Beşiktaş ama yine Rüştü'nün hediyesi ile durum 2-0 oldu.

Galatasaray yoluna devam ediyor ve edecekte. Beşiktaş'tan ise artık çok şey beklememek lazım. Şampiyonlar Ligi ile birlikte iyice dağılabilir bu takım. Ligde de yıldız oyuncularının becerisiyle bir noktaya gelebilir. Mustafa Denizli'ye artık sorulması gereken soru Türkiye Milli Takımı mı yoksa İran Milli takımı mı olması gerekir. Türk Milli takımda görmesek bari.

Hiç yorum yok: