3 Eylül 2009 Perşembe

Transfersiz 1 Yıl


Haberin başlığını gördüğümde Platini'nin piyasayı dengelemek adına radikal bir eylemi sandım ve geçmiş yılların hatrına eyleme Chelsea'den başlamış diye düşündüm. Gel gör ki ne cezayı veren UEFA'ymış ne de cezanın sebebi piyasa dengesi.

2007 yılında Lens oyuncusu Gael Kakuta'nın sözleşmesine aykırı olarak Chelsea ile imza atmasıymış sebep. Lens kulübünün, oyuncusunu kışkırttığı için Chelsea kulübünü FIFA'ya şikayet etmesi sonucu FIFA tarafından en büyük zevki elinden alınarak cezalandırılmış Chelsea: önümüzdeki 2 transfer sezonu (yıl değil) transfer yapamama cezası. Futbolcuyu da boş geçmemişler, o da 4 ay futbol oynayamayacak. Chelsea'nin itiraz hakkı mevcutmuş ama sonuç çıkması pek olası değil. Zira bu tarz caydırıcı ve emsal teşkil eden cezaların mevcudiyeti her daim ceza kurullarının işini kolaylaştırmıştır. Hele ki bu ceza Chelsea gibi bir kulübe kesilebilmişse.

Chelsea'nin önümüzdeki 2 sezona yetecek bir kadrosu var şu an. Sözleşmeleri sağlam tutmaları yeterli. Bu ceza süresince biraz para biriktirip sonraki sezon kaldıkları yerden devam edebilirler. Şimdilik Mazhar Alanson'dan "Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim" adlı eseri armağan ediyorum Londra sakinlerine...

Hiç yorum yok: