15 Eylül 2009 Salı

Ankaraspor Düşürüldü, Kafalar Rahatladı


Ankaraspor düşürüldü, kafalar rahatladı. Sonuçtan Ankaraspor ve Ankaragücü cepheleri dahil bütün kesimler memnun ayrıldı -tabi sporcular bunu tamamen dışında-. Tarafların birleşmesiyle tasarlanan, Ankaraspor'un gözden çıkarılarak bütün varlığının Ankaragücü'ne aktarılmasıydı. Bu da transferin son gününde hayata geçirilmeye başlandı. Kalanlar Ocak'taki transfer sezonuna bırakıldı.

İki kulübe birleşmeden ötürü önce ihtar verildi. Kurallara uyulmaması halinde de Ankaraspor'un düşürüleceği belirtildi. Taraflar haliyle oluruna bıraktı durumu. Tarafların bu tutumu gayet normal ama dışarıdan yapılan yorumlar asıl anormal olan. Enteresan şekilde insanlar bunu verilmiş bir ceza olarak algılıyor. Federasyonun çanak tuttuğu usulsüz bir birleşme meydana gelmiştir. Usulsüzlüğü ise zamansızlığındandır. Sezon öncesi gerçekleşse kimseyi etkilemeyecek ve kimsenin de kafasını kurcalamayacak bir uygulama olurdu.

Ankaragücü cephesi de rahatladı bu kararla. Zaten düşmeye terkedilmiş Ankaraspor'la yapacakları maçlarda bir ton şike tantanasına mahkum kalmayacaklar artık. Kağıt üstünde suçlu cezasını, adalet yerini buldu. Benim tek merak ettiğim düşecek takımın hangi yöntemle seçildiği. Yazı tura?

2 yorum:

gillerprensi dedi ki...

Aynı soruyu ben de sordum kendimce. Taraftarı yok diye mi acaba:D TFF nette hiç değinmemiş olaya sadece uluslararası kurallara göre bıdı bıdı demişler, Ankaraspor'un tercih sebebi yok

Berşan dedi ki...

bu tip durumlarda düşürülecek kulüp, kuruluş tarihi en yakın olandır..