25 Eylül 2009 Cuma

Mısır u-20 Dünya Kupası 2009


Dün itibariyle u-20 Dünya Kupası Mısır'da başladı. Her 2 yılda bir ''Avrupa'nın tüm scout ları bu turnuvayı izliyor. Bizim takımlarımızda izleyen var mı acaba'' muhabbetlerinin konu olduğu turnuva. Gayet tabi ki çok önemli bir turnuva. Önümüzdeki 1-2 yılda öne çıkacak yıldızları tespit etme turnuvası. 2007'de Capel, Mata, Pique, Pato, Altidore, Bradley, Zarate, Agüero, Banega gibi isimleri keşfettiğimiz bir turnuva. Bu yüzden turnuvaya kayıtsız kalmak haksızlık olur.

Turnuvaya 24 takım katılıyor. 6 grup var. 6 grubun ilk 2 si ve en iyi dört 3. bir üst tura kalıyor. Turnuvaya katılan takımlar ve gruplar ise şu şekilde;
A Grubu; Mısır, Paraguay, İtalya, Trinidad and Tobago
B Grubu; Nijerya, İspanya, Venezuela, Tahiti
C Grubu; ABD, Almanya, Güney Kore, Kamerun
D Grubu; Gana, Özbekistan, İngiltere, Uruguay
E Grubu; Brezilya, Kosta Rika, Çek Cumhuriyeti, Avustralya
F Grubu; Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika, Honduras, Macaristan

Yıldız adayları, Brezilya'dan Douglas Costa(Gremio) ve Giuliano(İnternacional), Almanya'nın ikizleri Lars(B.Leverkusen) ve Sven Bender(B.Dortmund), Gana'dan Andre Ayew(Marseille) ve Ransfort Osei(Twente), İspanya'dan Sergio Asenjo, Alvaro Dominguez(A. Madrid), Fran Merida(Arsenal), Güney Afrika'dan Kermit Erasmus(Feyenoord), Avustralya'dan James Holland(Newcastle United Jets), Mısır'dan Mohamed Talat ve Ahmed Shokry(Al Ahly), Nijerya'dan Rabiu İbrahim (Sporting Lizbon), Sherzodbek Karimov(Pakhtakor Tashkent), Çek Cumhuriyeti'nden Jan Sebek(Chelsea) gibi isimler gösteriliyor. Alman Milli Takımında da 2 Türk oyuncu bulunuyor. Bunlar Semih Aydilek(Kayserispor) ve Cihan Kaptan(Bursaspor)

Türkiye bu turnuva tarihinde kendine 2 kere yer buldu. 2003 yılında Hollanda'da yapılan turnuvada oynayan tüm oyuncuları bugün de ligimizde görebiliyoruz ama 4 büyük takımda oynayan sadece Uğur Uçar ve Selçuk İnan var. 1993'te Avustralya'da yapılan turnuvadan ise hatırlananlar Oktay Derlioğlu, Emre Aşık, Hasan Özer ve Mustafa Kocabey.

Maçlar eurosport'dan canlı olarak veriliyor. Bu linkden yayın saatlerini öğrenmeniz mümkün. Blogda da zaman zaman turnuva ile ilgili değerlendirmelerimiz olacak.

3 yorum:

caven dedi ki...

nijerya favorim turnuvada

Fabio Luciano dedi ki...

son şampiyon arjantin yok mu turnuvada?

İlker Yılmaz dedi ki...

@fabio luciano
malesef yok. elemeleri geçemediler.