11 Eylül 2009 Cuma

Capello ve İngiltere


Eğer futbolda başarının anahtarından söz ediliyorsa elinde maymuncuk bulunan 4 isim bilirim. Hiddink, Hitzfeld, Mourinho ve Capello. Capello İngiltere'ye öyle bir dokundu ki sanki yıllarca uyumuş olan bir devi uyandırdı. Takımı defansif oynattığı için Real Madrid'den kovulurken, bugün İngiltere 31 gol ile elemelerin en çok gol atan takımı durumuna geldi. Yedikleri gol sayısı ise 5. Elemelerde oynadıkları 8 maçta forma giyen toplam oyuncu sayısı ise 26 (bizim milli takımımızda bu sayı 31). 8 maçta takımın gördüğü sarı kart sayısı da sadece 7. Belli bir sistem ve oyuncu kadrosu oturtmuş durumda. Son yıllarda dünya ve avrupa kupalarına büyük umutlarla giden, en son Avrupa Şampiyonasına gidemeyerek dibe vuran İngiltere'de umutlar Güney Afrika 2010 için her zamankinden daha fazla.

4 yorum:

Jester dedi ki...

bir aksilik olmazsa, yani daha erken karşılaşmazlarsa 2010 Finali Brezilya İngiltere bana göre..

ergün dedi ki...

marcello lippi nin saydığınız 4 adamdan bir eksiği yok yahu.

rasheedrec dedi ki...

Mourinho(üstüne tanımam) kendi takımını ve sistemini kurmayı sever.. Ancak Capello ve Hiddink'in farkı; ellerinde ne tür malzeme olursa olsun başarılı olmalarıdır. herhangi bir takımı sezonun herhangi bir haftasında teslim edin ve arkanıza yaslanın.. sizi mutlaka başarıya ulaştıracaktır. Hitzfeld'i ise ciddiye bile almıyorum!

van auger dedi ki...

benim kannatim ;hitzfeld,hiddink,lippi,mourinho,ferguson,wenger,van gaal,vb büyük hocaların birbirlerinden seviye olarak pek bi farkı olmadıkları.yani bu adamlardan herhangi biri başa geçtiğinde başarının gelmesi bulundukları takımın kosullarına bağlı kalıyor.yani hiddink,capello gibileri takıma göre en çabuk efektif olacak sistemi bulurken,
van gaal,mouri(samimiyiz),lippi,wenger
gibileri sistemlerini oturtmayıbekliyor.
Bu arada Recep,senin ciddiye alma sartların nelerdir?