12 Mayıs 2009 Salı

Tarihin Tekerrürü


Yine 2006'dan gidiyoruz. Fenerbahçe'nin son kupa finali, yine Beşiktaş'la. Beşiktaş ligden erken kopmuş, son haftalarda alabileceği bir Türkiye Kupası var. Fenerbahçe hedef hedef üstüne koyuyor, 2 kupayı koyacak yer arıyor. İkisini de alması olası. Final İzmir'de. "2 kupayı getirin bize, canımızı verelim size" nidalarıyla uğurlanıyor kafile. Maç tarihi 3 Mayıs. Bu sene ligdeki Beşiktaş - Fenerbahçe maçına denk gelen tarih. Beşiktaş, 2 kupa yolundaki Fenerbahçe'ye ilk çelmeyi takıyor. Kupayı alıyor ve Saffet Ulusoy'a götürüyor. Kalan haftalarda Fenerbahçe, Denizlispor deplasmanına gidiyor ve malum son geliyor. "2 kupa" sloganlarıyla başlanan sezonun sonunda, İslam Çupi'nin o meşhur sözüyle* avunuyoruz.

Yıl 2009. Yukarıdaki paragrafta, Fenerbahçe ve Beşiktaş isimlerinin yerini değiştiriyoruz sadece. Kupa finalinde taraflar yine aynı. Bitime birkaç hafta var. Fenerbahçe ligden kopalı çok olmuş, kupayı alırsa ne ala. Beşiktaş'ta hedef 2 kupa. Final yine İzmir'de. Beşiktaş bu sefer kupayı alırsa Süleyman Seba'ya götürecek. Kalan haftalar Beşiktaş için önemli. Önce Galatasaray engelini aşmayı deneyecekler, son hafta da düşme tehlikesi yaşayan Denizlispor deplasmanına...

Tarih tersten tekerrür eder mi bilmem, en azından atalarımız bir açıklama getirmemiş. Ama ederse 2003'ten beri ilk kez bu kadar yaklaştığı şampiyonluğu daha uzun bir süre beklemesi gerekebilir. Bu nedenle geçmişteki örnekleri göz önünde bulunduracakları kesin. En azından yok saymayacakları... Tarihin tekerrürü demişken, bakarsınız Mustafa Denizli 7. yabancıyı oyuna alır, tekerrürün sınırlarını zorlar. Olamaz mı? Olabilir...

* * *

* "Fenerbahçe'nin büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne de kupa büyüklüğüdür. O'nun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz."

İslam Çupi

5 yorum:

oddy dedi ki...

umarım tekerrür eder.

Sade dedi ki...

Fenerbahçe'nin oyun stiline güvenerek bu maçı Fenerbahçe'nin çok rahat alacağını düşünüyorum. Zaten Mustafa Denizli yine garip bir sistem dener olmadı oyuncularını garip yerlerde oynatır, olmadı, 8 yabancısınıda oyuna sürer, olmadıysa da illa bulur bir gariplik. Gariplik bulamaz ise o zaman şanslar 50/50. Msutafa Denizli Beşiktaşın başına geçtiğinde bir büyük düşünür şöyle demişti; "Fenerbahçe kupayı, Beşiktaş'ta Şampiyonluğu kazanacak" Kendi teorisidir yada duyumudur tam bilmiyorum ama bence tutacak.

bıyığım var dedi ki...

İslam Çupi o lafı etti güzel de, bugün eziyeti çeken biziz. Her saçma noktada, sıkışıldığında,hatta durup dururken çat diye "Fenerbahçenin büyüklüğü..." vır vır vır diye lafı gir, kurtul. Klişenin kralına dönüştü insanların haberi yok. Lafım sana değil sencer, ama yarın öbür gün muhabbet arasında gereksizce bu lafı kullanırsan lafım sana da olur. Ama şimdilik değil.

Filip dedi ki...

Holosko varken tarih tekerrür etmez kafanızı yormayın

Sade dedi ki...

Teori göçtü.