29 Mayıs 2009 Cuma

Maddi & Manevi Birleşme


Ntv Spor'un haberine göre Ankaraspor başkanı Ahmet Gökçek, Ankaragücü'yle birleşme konusunda sona yaklaşıldığını söylemiş. Uzun zamandır üzerine konuşulan bir süreçti bu. Bir Ankara takımını daha güçlü hale getirmek ve antipati toplayan belediye bazlı bir takımı Ankaragücü bünyesinde eritmekti temel amaç. Tabi bütün bunlar üzerinde çalışılırken Ankaraspor'un bir belediye takımı olmadığı ve kendi öz kaynaklarıyla bugünlere geldiği periyodik olarak dile getiriliyordu.

Fakat mevzubahis birleşme ile ilgili açıklamayı yaparken Ahmet Gökçek güçlerin birleştirilmesi konusunda şöyle bir söz sarf ediyor: "Bizim taraftar desteğimiz Ankaragücü'ne göre daha az. Onlar da bizim maddi olanaklarımıza sahip değiller."

Belediye takımı olmayan, seyircisi olmayan, dolayısıyla forma vb. ürün satışı olmayan ve henüz 5 senedir Süper Lig'de yer alan Ankaraspor'un, önümüzdeki yıl 100. yılını kutlayacak ve yaklaşık 30 yıldır Süper Lig'de yer alan Ankaragücü'nden daha iyi maddi olanaklara sahip olmasının gizemi hala çözülememiştir. Eğer bu futbolcu alım satımı ve iyi yönetimle yapılmış bir işse, Aziz Yıldırım'ın mali yapılanmayla ilgili Ahmet Gökçek'ten öğreneceği çok şey var demektir...

Ankaragücü'nü, her zaman bu ligde bulunması gereken takımlardan biri olarak görürüm. Borçlarla boğuştukları da bilinen gerçek. Bu nedenle birleşme konusunda pek sorun çıkaracaklarını düşünmüyorum. Bu konuda Ankaraspor'un tek şartı yeni yönetimin delege bazında eşit olması. Anlaşma sağlanması durumunda Süper Lig'de önümüzdeki sezon 17 takımla 32 hafta üzerinden oynanacak.

Hiç yorum yok: