15 Mayıs 2009 Cuma

Garanti - NBA Yetenek Avı


Salon sporları birçok Avrupa ülkesi gibi Türkiye'de de futbolun önüne geçemese de sokak aralarında fena sayılmayacak basketbol yeteneklerine rastlamak mümkün. En azından benim izlediğim her sokak basketbolu maçında 1-2 tane kalburüstü yetenek göze çarpmıştır. Ülkemize has bir özellik midir bilmiyorum ama her ortamın bir iyi basketbolcusu vardır. Tabi bu sporun popülerliği ve ayrılan bütçeleri nedeniyle bu yeteneklerin farkedilmesi pek mümkün olamıyor. Bu nedenle Garanti NBA Skills Challenge, alenen farkedilmesi pek mümkün olmayan yetenekler için bulunmaz nimet niteliğinde bir organizasyon. "Bizim zamanımız" muhabbetine girmek istemem ama cidden bizim zamanımızda bu tip fırsatlar sunulmamıştı. Kimbilir nice yetenekler fark edilemeden mühendis olup gittiler...

* * *

NBA Skill Challenge, Türkçe karşılığıyla NBA Yetenek Avı organizasyonu, kendilerine güvenen 13-18 yaş arası gençlerin temel basketbol yeteneklerini sergiledikleri orijinal videolarıyla katılabilecekleri bir yarışma. Katılımcıların “top sürme”, “şut”, “pas”, “1’e 1 oynama” da dahil bireysel yeteneklerini sergileyen en fazla 2 dakikalık videolarını, 31 Mayıs 2009 Pazar gününe kadar http://www.nba-garanti.com/ sitesine yüklemeleri gerekiyor. Daha sonra bu videolara site ziyaretçileri tarafından puan verilecek. En yüksek puanı alacak 100 kişi arasından uzman bir jüri tarafından seçilecek 30 genç, 19-21 Haziran tarihleri arasında İstanbul NBA Skills Challenge Kampı’na katılma hakkı kazanacak. Kampın en heyecan verici yanı ise NBA koçları ve oyuncularının gözetiminde yapılacak olması ve kampa katılan 30 kişi arasından performanslarına göre seçilecek 4 gencin Ağustos'ta Orlando Magic tarafından Orlando'da düzenlenecek kampa katılacak olması.

Ayrıca kendi videolarını çekemeyen kişiler için NBA ve Garanti Street Filming (sokak çekimi) haftasonları düzenleniyor.


Yarışma Başlangıcı: 6 Mayıs
Street Filming: 16-17 Mayıs Caddebostan, 23-24 Mayıs İzmir Bostanlı
Son Katılım Tarihi: 31 Mayıs
İstanbul Kampı: 19-21 Haziran Daruşşafaka
Orlando Kampı: 3-7 Ağustos


Bu haftasonu Caddebostan'da düzenlenecek olan street filming için gelen gençlere eşlik etmek üzere, 12 Dev Adam A Milli Basketbol Takımı menejeri Harun Erdenay Cumartesi 14:00-15:00 arası; Potanın Perileri A Milli Bayan Basketbol Takımı kaptanı Nevriye Yılmaz Pazar 15:00-16:00 arası orada bulunacak.


Kampanyaya dair daha detaylı bilgi için aşağıdaki linklere de bir göz atmanızı öneririm:






2 yorum:

fishel dedi ki...

Reklam mı bu yazı? Tanıtım amaçlı mı

Sencer Yücel dedi ki...

Her ikisi de...

Bu tip bir organizasyonun tanıtımını yapmak kimsenin çekineceği bir şey değil, özellikle spor ağırlıklı blogların. Sonuçta profesyonellere değil, halktan kişilere ulaşmak isteyen bir kampanya. Bunun da verimli yollarından biri, kıyısından köşesinden bu işlerle ilgilenen kişilerin bu blogları takip ediyor olması.

Birileri bloglardaki bu yazılar sayesinde yarışmaya dahil olursa belli oranda amaca ulaşılmış olur. Tabi reklam kampanyası da bu işin bir parçası. Umarım ters bir algı yaratmamıştır okurlarda..