28 Mayıs 2009 Perşembe

Barcelona 2 Manchester United 0


Roy Keane Manchester'daki son senesinde altyapıdan çıkan yeni nesil gençleri kastederek ''Manchester United ruhunu taşımıyorlar demişti''. O gün için belki de haklıydı. Ama o kadronun içinde Fletcher ve Pique de vardı. Pique için o sözler doğru söylenmiş olabilir (çünkü Pique'nin Barcelona ruhu taşıdığı çok açık). Fletcher için yanıldığını yazmakta fayda var.


Ferguson'un elinde bol pas yapabilecek çok adam vardı ama Barcelona'da da bozacak çok adam var. Manchester'da rakibi bozabilecek Carrick'ten başka kim vardı ki sahada. 34 yaşındaki Scholes çok mu ağır kaçardı Fletcher'ın yokluğunda? Muhtemelen... Geçen seneki final kadrosunda Carrick, Hargreaves ve Scholes beraber oynamıştı. Bu sene Carrick, Anderson ve Giggs vardı. Carrick'ten başka ısıranda yoktu ve çok rahattı Barcelona.


2 gün öncesine kadar oynayıp oynamayacağı belli olmayan Iniesta 90 dakika, Henry de 70 dakika oynadı. Golün erken gelmesi ve Barcelona'nın da golden sonra doğruları yapıp oyunu domine etmesi fazla efor harcatmadı futbolculara. Zaten sistem takımı Barcelona. Puyol sağda oynamış sorun değil. Sylvinho ihtyaç anında geçer sola aratmaz Abidal'i. Rakip kontrol edemezse oyunu, istediği şiiri yazar sahada Barcelona.


Ronaldo ve Messi çok tartışıldı maçtan önce. Ronaldo'nun çok iyi bir takım oyuncusu olduğunu düşünmüyorum. Messi dedikten sonra arkasına Xavi'yi, İniesta'yı, Henry'yi, Eto'o yu da sayıyoruz. Ronaldo'dan sonrası yok. Belki de o yüzden bu kadar asabileşiyor. Takım arkadaşlarıyla beraber hareket etmiyor, edemiyor.

2 yorum:

Scatterbrain dedi ki...

ah be massimo ve talento. en son barca bu kupayı aldığında, bir kıraathane köşesinde pişpirik oynuyoduk. o gün geldi aklıma! ne de üzüldüydük henry'e!

Scatterbrain dedi ki...

bu arada. ben manu alır diyordum, tamamen ferguson faktörünü ve barca'nın chelsea'ye karşı oyununu ele alarak. platini ve cruyff da benim gibi düşünmüş ve favori görmüş. ama ferguson felaket hayal kırıklığına uğrattı herkesi. bir park yahut ronaldo ile barca'nın sol bekine yüklenip orta alanda kitlemek yerine, diğer kanattan kanat olmayan bir adam olan rooney ile sonuca gitmeye çalışması büyük hata. hatanın telafisi kabahatinden daha beter oldu gerçi. maçın başından sonuna bukadar kötü bir manu değil de ferguson seyretmemiştim. her nekadar iki takımı da sevmesem de barca almalıydı bu sene. her ne kadar da chelsea karşısında turu geçmeyi haketmeseler de. bu kadroya yakışır.

Scatterbrain fc barcelona'dan bildirdi...