30 Mayıs 2009 Cumartesi

avrupa'da transfer 2008/09 vol.2


Mario Gomez - Stutgart - Bayern Münih (30.000.000 euro)
Marcelo Moreno - Shakhtar - Werder Bremen (2.000.000 euro - kiralık)
Thomas Kahlenberg - Auxerre - Wolfsburg (4.000.000 euro)
Eren Derdiyok - Basel - B.Leverkusen (5.000.000 euro)
Maicosuel - Botafoga - Hoffenheim (4.500.000 euro)
Aaron Mokoena - Blackburn - Portsmouth (bedelsiz)
Nicolas Santiago Bertolo - Boca Juniors - Palermo (4.000.000 euro)
Diego - Werder Bremen - Juventus (24.000.000 euro)
Hernan Crespo - İnter - Genoa (bedelsiz)
Yoann Gourcuff - Milan - Bordeux (15.000.000 euro)
Pontus Wernbloom - Göteborg - Az alkmaar (2.500.000 euro)

Alman takımları ne yaparlarsa yapsınlar bayern'in bu transfer gücünü kıramıyorlar. Bence Almanya'da Bayen ve diğerleri hükmü hala devam ediyor. Herhangi bir takımda herhangi bir oyuncu sivriliyorsa ve bayern'de oynayacak kaliteye sahipse mutlaka transferi gerçekleşiyor. Muhteşem ve (en önemlisi) dolan stadyumlar sadece uefa finallerine sevinebilecek böyle devam ettikçe. Sadece Bayern Münih şampiyonlar liginde ilerleyebilirse ilerleyebilecek. Bence stadları doldurup premier ligle yarışan alman taraftarlar biraz seslerini çıkarmalı. Gomez'e verilen 30m euro Bayern ve diğerleri geleneğini sürdürecektir.
Marcelo Moreno geçen hafta bahsetmiştik shakhtar'ın cruzeiro'dan geçen sezon başında 9 m euro'ya transfer ettiği bir isim. Hemşerilerinin aksine biraz sönük kalmış ve sadece 2 gol kaydetmiş ligde. Moreno'yu werder'e kiraladılar. Büyük ihtimalle satın alma opsiyonu da vardır bu oyuncunun. Werder'de göstereceği performansı merak ediyorum açıkçası.
Eren Derdiyok'da iyi bir fiyata Leverkusen'e transfer olmuş. Belki bu sene değil ama 2. senesinde bir Dzeko olur mu göreceğiz.
Maicosuel 22 yaşında, ofansif ortasaha oyuncusu. Hoffenheim aldıysa bir bildiği vardır. Belki Alper Öcal'ın da az çok bilgisi vardır bu isimden.
Diego artık iyice yaşlanan Nedved ve Del Piero'nun çıkaracağı boşluğu doldurmaya gelen bir isim. Juventus zor bir kulüp değildir. Yıldız olarak gelipte kayan azdır Juve'de. Mutlaka başarılı olacaktır Diego.
Milan, Gourcuff'a yükselme şansı vermedi. Gourcuff Milan'da değilde Juve'de olsaydı şu anda takımına inanılmaz katkı yapan biri olarak bulurduk. Gourcuff hem kendini, hem Bordeux'u bu sene ihya etti. Milan'a döneceğini tahmin ederdim ama o kendisine şans veren Bordeux'u seçerek bence onurlu bir hareket etmiş. 1-2 seneye kalmadan tekrar first class bir takıma gidecektir zaten.


#avrupa'da transfer 09/10 vol.1

4 yorum:

alengir dedi ki...

Mario Gomez çok sevdiğim bir oyuncu ve bu yüzden çok iddalı bir yorum gibi gelebilir ama Bayern yılın transferini gerçekleştirdi sanırsam.Şampiyonlar Ligin'nde önleri çok açık bu sefer(tabi Ribery'i ellerinde tutabilmeri şart)!

Her Yol Roma dedi ki...

Haklısın, benim hatırladığım bi Henry var Juve'de tutunamayan. Onu da enteresan yerlerde oynatmışlardı.

erdersson dedi ki...

morena için 2 miyon avro kiralık biraz abartı olmuş gibi.belki satın alma opsiyonu yüzünden bu kadar yüksek olabilir.

Jordi Metal dedi ki...

Thomas Kahlenberg - Auxerre - Wolfsburg (4.000.000 euro)

Ençok ilgimi çeken bu oldu. Auxerre tam bir fabrika kıvamında çalışıyor. Kalou,Cisse,L.Mathis,Mexes,Boumsong ve Kapo gibi yıldızlardan sonra şimdi de Kahlenberg. Gerçekten Cantona'nın dediği gibi 'Auxerre EPL'yi hak ediyor'