22 Mayıs 2009 Cuma

avrupa'da transfer 2008/09 vol.1


İvica Olic - hamburg - bayern münih (bedelsiz)
Anatoly Tymoschuk - zenit - bayern münih (11.000.000 euro)
Alexander Baumjohann - b.mönchengladbach - bayern münih (bedelsiz)
Jan Moravek - bohemians - schalke 04 ()
Sami Hyypia - liverpool - b.leverkusen (bedelsiz)
Lukas Podolski - bayern münih - köln (10.000.000 euro)
Emiliano Viviano - brescia - inter (3.500.000 euro)
Thiago Motta - genoa - inter ()
Diego Milito - genoa - inter ()
Fabio Cannavaro - real madrid - juventus (bedelsiz)
Andre Ooijer - blackburn - psv (bedelsiz)
Ramires - cruzerio - benfica (7.500.000 euro)

Transferin en hızlı takımları bayern münih ve inter oldular. Hep Fenerbahçe'yi eleştirirdik bedelsiz oyuncu kaptırdığı için. Hamburg kafadan 20 m euro dan olmuştur bu transfer nedeniyle. Tymoschuk'a verilen bonservisleri anlayamamış biriyim. Tamam adam çok iyi bir defansif orta saha ama avrupa futbolu bu adamı yeni mi keşfetti (yaşı 30). Önce zenit bayıldı 14 m euro, şimdi de bayern 11 m euro bayılıyor. Podolski geçen sezon başında gidecekti ama euro 2008 performansı nedeniyle bayern bırakmadı. Şimdi kürkçü dükkanına geri döndü. 1-2 sene sonra real'de izleriz kendisini. Ooijer klasik hollanda transferi. Parayla sat, yaşlanınca bedelsiz geri al.

2 yorum:

felix mourinho dedi ki...

aslında mark van bommel'den başka o bölgede ısıran bir adam yok. ottl var onun yedeği o da ne kadar kapasiteli tartışılır. van bommel'de malum bir maç var 12 maç yok kapasitesinde bir adam olduğundan transfer normal ama miktar anormal. ruslar piyasayı kızıştırıyorlar hep. o değil de bir borowski vardı o ne oldu ki?

firat selcuk dedi ki...

kurkcu dukkanına donme furyası tam gaz devam ediyor.. ooijer'de kariyerinin en parlak donemini yasadıgı psv'ye geri donus yapmıs.. bekliyordum bunu da belki tek sezon daha sansını dener diyordum, belli ki oyun oynamak istememis daha fazla.. 2-3 yas daha genc olsa koy sabri'nin yerine oynasın 3 sene..