15 Haziran 2009 Pazartesi

Vizyon


Lugano ile görüşmeler bitmiş, el sallanmış kendisine. Sözleşme yenilememesindeki isteksiz tavırları yönetimi çileden çıkarmış. ''Lugano gelmeden önce kim tanıyordu, yine getiririz aynısından'' diyerek havalarda atılmış.

Bir futbolcunun sözleşmesini yenilememesini anlarım. Çünkü futbolcu daha büyük kulüpte oynamak istiyordur, daha çok para veren kulüpte oynamak istiyordur, belki memleketini özlemiştir orada oynamak istiyordur vs. vs. vs... Porto, Lyon gibi kulüpleri Fenerbahçe kalibresinde hatta üstünde gösterebiliriz. Onlar da ülkelerinin büyük takımları. Onlarında sivrilen futbolcuları daha büyük kulüplerde, daha göz önünde olan liglerde oynamak istiyor. Ama onlar sezon bitince bakıyorlar x futbolcunun sözleşmesinin bitimine 1 sene kalmış. Kalmasını istedikleri bir futbolcuysa gidiyorlar sözleşme öneriyorlar. Futbolcu derdini, dermanını anlatıyor. Sözleşmem bitince x yerde oynamak istiyorum diyor. Zaten futbolcu diğer kulüpler tarafından arzu edilen biri olduğu için teklifler de daha öncesinden önlerinde bulunuyor. Bu tekliflerden kendilerince iyi olanı kabul edip vedalaşıyorlar. Hem transfer olan futbolcu memnun hem de kulüp yeni transfer için kendine kaynak sağladığı için memnun.

Biz öyle yapmıyoruz. Teklif gelince hayır diyoruz kapatıyoruz konuyu. Futbolcu da sözleşmesi bitince hadi bana eyvallah diyor gidiyor. Ellerimiz boş havaya bakıyoruz. Sonra da ''Sözleşme yenilemek istemedi. Zorla takımda tutamazdık'' diye beyanat veriyoruz. Taraftarın da gönlünü alıyoruz bir şekilde. Sonuçta 7.500.0000 euro verdiğimiz Lugano'yu kaybedip, 2.000.000 euro + Yasin'i verip Bilica'yı alıyoruz. Oysa ki kitabına uydursak bu işi, hiç kar etmeden yine 7.500.000 euro'ya satsak, üzerine biraz da para eklesek daha kalitelisini alsak(mesela Geromel), hepimiz mutlu olsak, başkan mutlu olsa ne güzel olur. Vizyonun değişmediği yerde mutlu olmak zor

Geromel; Daum'un geçen sezon başında Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımından 2.5m euro ya Köln'e transfer ettiği, 1.90 boyunda ve 23 yaşındaki stoperi. Defanstan oyunun kurulmasına yardımcı olan, teknik ve hızlı biri. Sezon başında 2012'ye kadar olan söleşmesini kulübü 2014'e kadar uzatmış durumda. 1-2 sezon sonra Bayern de görmemiz mümkün.

3 yorum:

Jackie Brown dedi ki...

Öncelikle cok güzel bir yazı olmus özellıkle fenerbahcede olan cok onemlı bir konuya parmak basmıssınız.
Bir eklemede bulunmak ıstıyorum.
Aynı şekilde fenerbahce bonservisi elinde olan veya bitecek olan oyuncuları da takip etmiyor gibi ne dersiniz?

oddy dedi ki...

cl'de gelen çeyrek final sonrası
lugano'yu, Deivid'i , Edu'yu hatta U.Boral'ı satsaydık ve yerine hiç kimseyi almasaydık; en fazla beşinci olurduk ligde. ama en azından 15-20 m. euro kazanırdık.

Sade dedi ki...

Transfer politikası yanlışları o kadar fazla ki!

Esas soru, "Neden profesyonel bir transfer ekibi kurma gereği duymazlar?" olabilir. Buna verilebilecek cevap içinde birçok gizli gerçek de yer alabilir.