15 Haziran 2009 Pazartesi

Çin Malı Japon İnamoto


Bir dönem Japonya'dan 2 futbolcu tanırdık. İlki herkesin bildiği Nakata, ikincisi ise Arsenal'e yaptığı transferle İnamoto. Esmer teni, sarı saçları, çekik gözleri marjinal olmasına yetiyordu hatta artıyordu. Arsenal'e geldiğinde kısaca tanımlaması, çok teknik olduğu ve Nakata ile birlikte Japonya'nın en önemli futbolcusu olduğu söylenirdi. Arsenal'de pek şans bulamayınca Tigana'lı Fulham'a transfer oldu. Burada pek de fena oynamadı. Sonrası ise çok fena gelişti. Memleketine geri döndü bir ara. Sonra WBA kadrosuyla tekrar İngiltere'ye sıçradı. 1 sene kaldı WBA'da. Ertesi sezon Cardiff sonra da Galatasaray. Zihinlere ortalıkta gözükmeyen futbolcu ve çin malı japon olarak kazındı(bu çin malı benzetmesini de başka ülkede yapamazlar heralde). Galatasaray'da bekleneni veremedi (şampiyonlar liginde attığı 1 golü unutmayalım. hoş cihan haspolatlı'nın da olimpiyakos'a golü var gerçi) ve ertesi sezon E.Frankfurt'a transfer oldu. Frankfurt'ta bekleneni verdi mi peki? Hayır, orda da veremedi bekleneni. Japonya'dan gelipte Avrupa'da bu kadar çok şans bulan bir oyuncu daha yoktur. Yaşı da 30 olmuş. Frankfurt'ta sözleşmesi de bitmiş, kendisine memleket yolları gözüküyor. Gamba Osaka'da izleriz artık kendisini.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Fazla para vermemiştik inamotoya.Çokta kötü değildi bizde.İyi pas yapıyor.Fenerbahçeye 2-1 yenildiğimiz maçta harikaydı :)

Sade dedi ki...

Çok kötü bir oyuncu değildi daha çok iyi bir oyuncu havasında vasat bir oyuncu gibiydi! Evet işte tanımlamakta zorlandığım bir oyuncudur Hello Moto! İnamoto! Spor toto! benzetmeleri ile hoş bir seda gibi geldi geçti!

mondo trasho dedi ki...

skibbe'yle iyi anlaşırdı halbüse.
ikisi de nazik, ılımlı, sevecen tiplerdi.

firat selcuk dedi ki...

bir dönem cihan-orhan ikilisini bile kaldıramıyordu bünye ki üzerine bu gelmişti.. cihan ve orhan'a fazla mı yüklendim diye az da olsa düşünmüştüm.. neyse ki hepsinden bir anda kurtulduk bitti..

vedoooo dedi ki...

cihan haspolatlının Barcayada golü var:D
BKZ:13 kasım 2002 barcelona galatasaray maçı

Berk dedi ki...

İnamoto Rennes'e transfer olmuş :):):) Adam da gizli bir futbol tekniği var demek ki bizim göremediğimiz :D