17 Haziran 2009 Çarşamba

avrupa'da transfer 2008/09 vol.4

Negredo

Edson Braafheid - Twente - Bayern Munih (2.000.000 euro)
Prince Tagoe - Al Ittifaq - Hoffenheim (bedelsiz)
Raul Bobadilla - Grasshopper - B.Mönchengladbach (4.000.000 euro)
Michael Fink - Frankfurt - Beşiktaş (bedelsiz)
Alvaro Negredo - Almeira - Real Madrid (5.000.000 euro)
Kaka - Milan - Real Madrid (65.000.000 euro)
Christiano Ronaldo - Man. Uni. - Real Madrid (94.000.000 euro)
Jeremy Mathieu - Toulouse - Valencia (bedelsiz)
Aly Cissokho - Porto - Milan (15.000.000 euro)
Simone Tiribocchi - Lecce - Atalanta ()
Nenad Tomovic - Kızılyıldız - Genoa (2.000.000 euro)
Bosko Jankovic - Palermo - Genoa (3.500.000 euro)
Houssine Kharja - Siena - Genoa (3.500.000 euro+Pegolo+Coppola)
Pele - Porto - Genoa (300.000 euro-kiralık)
Paulo Machado - St. Etienne - Toulouse (bedelsiz)
Sandy Paillot - Lyon - Grenoble (2.000.000 euro)

Tagoe

Braafheid
Twente'nin 1983 doğumlu surinam asıllı sok beki. 2 kez hollanda milli takımının formasını giydi. Lahm'a alternatif olarak alındı. Tagoe, 22 yaşında ve 1.88 boyunda Gana'lı bir santrafor. hakkında youtube'da izlenebilen golleri dışında bilgim yok. Arabistan liginde attığı gollerin de şahsımca değeri yok. Hoffenheim aldıysa vardır bir kerameti. Raul Bobadilla hakkında romanista bukowski güzel bir yazı yazmış.
Real'in genç oyuncular üzerine zekice bir uygulaması var. Geçen sezon yetiştirip yolladıkları de la Red'i geri getirmişlerdi. Bu sezon da Negredo'yu geri getirdiler. Tabi bu oyuncuları gönderirken sözleşmelerine özel maddeler ekleyerek gönderiyorlar. Bu oyuncular 1-2 senede Real'den aldıkları alt yapının üzerini dolduldukları takdirde fahiş fiyatlar yerine minimal ücretlerle geri alıyorlar. Türkiye'de ki gibi ''nasıl olsa geri döneceğim'' mantığını güdemiyor futbolcu. Kaka ve Ronaldo transferleri için çok fazla birşey söylemeye gerek yok. Kaka gereklilik, Ronaldo ise egoları tatmin edici bir transfer. Jeremy Mathieu Fransa'nın gelecek vaadeden gençlerindendi. Fakat o çıkışı gösteremedi Toulouse'da. Valencia kendini göstermesi için bir fırsat. Tiribocchi, küme düşen Lecce'den Atalanta'ya Floccari'nin yerine transfer oldu. 11 gol attı geçtiğimiz sezon. Genoa Motta ve Milito'dan gelen paralarla takımını güçlendirmeye devam ediyor. Nenad Tomovic geçtiğimiz sezon Kızılyıldız'da oynamış olan defansif ortasaha. Daha önceki senelerde kiralıktı. 6 kez Sırbistan u21 forması giydi.
Fenerbahçe ise Poulsen ile hemen hemen anlaştı diyebiliriz. 2 haftadır uğraşılan bir transfer. Josico ve Maldonado'dan sonra ilaç gibi geleceği kesin. İtalya'da bir de başka ortasaha uğraşları var kulübümüzün. Onu da Paulsen gibi zamanı gelince yazarız.

1 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Tagoe'nin stilini Adebayor'a çok benzetiyorum.Fenerbahçe'ye lazım olan forvet stili,Hoffenheim'a gittiyse iyice parlar orada.Bize de uzaktan izlemek kalır.