5 Haziran 2009 Cuma

Rijkaard Galatasaray'da


Bombalar sadece avrupa'da değil Türkiye'de de patlamaya başladı. Galatasaray Frank Rijkaard ile anlaştı. Yardımcısı da Johan Neeskens oldu. Mutlaka ciddi bir ücret alacaktır Rijkaard Galatasaray'dan. İlk önce bu sebepten transfere şaşırdığımı söylemem gerek. Yalnız Adnan Polat'ın da geldiğinden beri isimli transferlere yer verdiğini ekleyelim. Kafamızdaki 3-4 yıl önceki Galatasaray imajını silmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe ile görüştüğü söyleniyordu Rijkaard'ın. Eğer gelseydi büyük olasılıkla başarısızlıkla geçen bir sezon daha olacaktı Fenerbahçe için. O nedenle Aziz Yıldırım risk almadan Daum'a yöneldi. Peki Rijkaard Galatasaray için risk mi? Galatasaray bazı şeyleri oturtmuş bir kulüp. Hangi teknik direktör gelirse gelsin saha içindeki futbol anlayışı seneden seneye çok zıt değişmiyor Galatasaray'da. Belli bir futbol kültürü var Galatasaray'ın. Öncelikle Rijkaard için bu bir avantaj.

Sparta Rotterdam kötü bir deneyim olmuştu Rijkaard için. Yeni bir takım oluşturmak kolay değildir. Barcelona'da belli bir sistemin yıllardır uygulayıcısıydı. O kadronun içine Messi'yi, Giovani'yi sokmayı başardı. Galatasaray'da ki bir çok genç için iyi haber bence bu. Aydın Yılmaz gibi kumaşı iyi olan bir ismi seneye sık sık kadro içerisinde oynarken göreceğiz bence. Belki yıllardır başka takımlarda gördüğümüz Özgürcan'ı da sık sık görmeyi umuyorum. Madem Rijkaard geldi Arda Turan'ın da bu takımdan para için satılmaması gerek. Ben Rijkaard'ın Galatasaray'da başarılı olacağını düşünüyorum. Başarılı olamazsa fazlaca ''lama'' espirisine maruz kalacaktır.

Son sözü Fenerbahçeliler için ayırlalım. Beşiktaş'ın Mehmet Topuz transferi, Galatasaray'ın Rijkaard transferleri sonrasında umutsuzluğa kapılmasınlar. 1 hafta içinde hiç duyulmamış bir bombayı da Fenerbahçe patlatabilir.

1 yorum:

Sade dedi ki...

Rijkaard'ın Galatasaray'la anlaşmış olması bir kere Türkiye'nin Türk Futbolunun tanıtımı açısından çok sükseli bir Reklam olmuştur. Öncelikle ben buna sevindim.

Ve açıkcası Rijkaard ile anlaşıldığını öğrendiğimden beri içimi bir heyecan kapladı. SAnırım Galtasaray taraftarının en çok isteyebileceği şey kendisine heyecan verebilecek bir teknik direktördü ve bu oldu. Umarım şansı yaver gider ve Glatasaray ile başarılı olur.

Ama özellikle parmak basılması ve altının cizilmesi gereken nokta yardımcısı "Johan Neeskens"
beni heyecanlandıran en çok da bu oldu. yoksa Johan Neeskens'siz gelseydi pek birşey ifade etmezdi benim için ama şimdi başka.

Uyum süresini çabuk atlatırlarsa çok iyi bir Galatasaray izleyebiliriz.

Şimdi en büyük ümidim Hollandalı'nın vatandaş sevgisinin alevlenmesi ve Galatasaray'da kaliteli Hollandalı futbolcular görmek!