25 Haziran 2009 Perşembe

Nihat Kahveci Beşiktaş'ta


Beşiktaş yönetimini transfer dönemi buhranından kurtaracak transfer bu gece gerçekleşti ve Beşiktaş Nihat'la 3 yıllığına anlaştı. Şampiyonluk sonrası transfer konusunda gerilimli bir dönem geçiren Beşiktaş, Mehmet Topuz'un Fenerbahçe ile anlaştığı gece daha önce kulübüyle anlaştığı Nihat Kahveci'den de olumsuz yanıt almış ve şampiyonluk sevincini törpülemişti. Sonrasında beklenen kalibrede bir transfer gelmediği gibi Gökhan Zan'ın da Galatasaray'la anlaşması, her ne kadar taraftarı üzmeyen bir haber olsa da transfer döneminin pek parlak geçmediğini hissettirmeye yetmişti.

Bugün akşam saatlerinde bir haber sitesinde Nihat'ın, Yıldırım Demirören'e bir hatır ziyaretinde bulunduğunu okumuştum. Haberi okurken de bu ziyaret esnasında Yıldırım Demirören'in duygusal bir ortam oluşturarak Nihat'a bir ikna turu yapma ihtimalini aklımdan geçirmiştim. Olaylar bu yönde mi gelişti bilmiyorum. Hatta bu hatır ziyaretinin doğruluğundan bile emin değilim ama az önce Ntv Spor'da son dakika haberi olarak gördüğümde ilk aklıma gelen ihtimal yine bu oldu. Eğer öyleyse umutların kesildiği bu transferde Yıldırım Demirören içinden "Seni Allah gönderdi" demiştir.

Beşiktaş'ın Nihat'tan çok bir "Nihat transferi"ne ihtiyacı olduğu açıktı şu dönemde. Nihat'ın varlığı her daim takıma katkı sağlayacaktır ama normal şartlarda Holosko'nun olduğu bir takımda çok fazla ihtiyaç duyulan bir oyuncu değildi bana göre. Ama iyi yanından bakacak olursak Beşiktaş bu mevkide uzun vadeli bir rotasyon için önemli bir oyuncu kazanmış oldu. Üstelik taraftar tarafından oldukça sevilen ve yıllardır istenen bir oyuncu olması da avantajı. Bana göre gerekliliği tartışılır olsa da Beşiktaş için önemli bir ferahlatıcı etki oldu Nihat transferi. Tabi hepsinden önemlisi Beşiktaş'ın artık gerçek bir kaptanı oldu...

1 yorum:

oddy dedi ki...

hayırlı olsun diyelim.
bjk gökhan zanı gs'ye kaptırınca müzmin sakat bölgesindeki boşluğu nihat ile doldurdu.
nihat'ta sakatlık döneminde ispanya'dan kuşadasına gelip gitmek zor olduğu için tercih etti sanıyorum.
her iki tarafında karlı çıktığı bir alış-veriş olmuş.
neyse işin şakası tabi.

bobo gidiyorsa iyi bir transfer, gitmiyorsa takım içine konmuş pahalı bir dinamit olmuş.
bekleyelim görelim.