20 Haziran 2009 Cumartesi

kısa kısa


- Facebook'ta ''di massimo talento blog'' grubu kurduk arkadaşlar. bizi okuyan, seven, tanışmak isteyen gelsin buyursun.

- facebook'ta video da paylaşılıyor ya artık. bir gün dalmışım o videoları izliyorum. aklıma izlemek istediğim bi video geldi benim de. ''ne düşünüyorsun'' çubuğuna gitmişim istediğim videoyu yazmışım. açık açık ne düşündüğüm ortaya çıktı.

- ne zaman facebook'ta paylaşım yapan bir arkadaşımı görsem ''vay anasını bu da bilgisayar başında pineklenecek bir iş bulmuş'' diye söyleniyorum. (işşizim ve iş arıyorum sevgili okur)

- Aylardır girmediğim bir sokağa girdim birgün. Dutlar yerlere düşmüş insanlar ezip geçiyor dutları. Çocukluk günlerim aklıma geldi birden. Çıkardık dut ağacına, toplardık hamını mamını. Zamane çocukları annelerinin pazardan, marketten aldığı dutları yiyor. Bizim annemiz almaz mıydı? Elbette alırdı ama ben yemezdim. Çünkü evde kase içinde yerken ağaçtan kaçak toplamanın heyecanı yok. Dalacaksın ağaca, sahibi gelip kovalayacak. Bir yandan kaçacaksın, bir yandan hareket çekeceksin. Emekli amca sinirinden çatlayacak. Bugün benim de bahçem olsa, benimde boy boy dutlarım olsa, çocuklar gelip o dutları aparsa ben de kovalarım. Ağaçta duran dutu kendim yiyeceğimden değil. Onun da zevki başka sanırım.

- portacma.net diye bir site var. Port açmanız için yardımcı oluyor size. Güzel de bir site. Fakat bizim bahsedeceğimiz konu farklı. Millet kafasına takıldığı sorunu site sahibine mail olarak yolluyor doğal olarak. Site sahibi Meret abi de genel bi cevap yazarak önceden uyarmış arkadaşları. '' Not: Yaşım 50'yi geçtiği için e-maillerinizde oğlum, kardeş vb. hitaplar yerine Meret Abi derseniz sevinirim. '' Demem mi Meret abi hele şu port u bi açak.

- dünyada gece gündüz kavramı kalksa ne güzel olur. neden sabah 8 akşam 6 çalışıyor millet. 3 vardiyaya yayalım düzeni. banka, postahane 24 saat açık kalsın. pazar tatili kalksın. haftanın herhangi istediğin bir günü tatil olsun. pazar tatil oluyor ve o pazar günü bi işin olsa yapamıyorsun. çünkü pazar günü herkese tatil. derseniz ki enerjiyi nasıl sağlayacaksın. o da aşağıdaki postta yazıyor.

- kanada hükümeti bir ara haftalık iş saatini 48 saatten 35 saate indirmenin planlarını yapıyordu. bu da mantıklı. paso yiyici bir millet oldu dünya. ne kadar çok üretirsek o kadar çok yiyiyoruz. daha az üretelim daha az yiyelim. ben varım...

- otobüse binip uzak diyarlara gitmeyi özledim. çok uzak değil 8-10 saatlik yollara. mola yerinde, tuvalette yeni bi alet görünce ''aaa bune lan'' deyip onunla oynamayı, çay, çorba içmeyi, dışarıya çıkıp üstümdeki tişört yüzünden üşüyerek alacele sigara içmeyi, sigara içerken otobüsü yıkanmasını izlemeyi özledim.

4 yorum:

Emre dedi ki...

senin yaşın belki benden büyük olabilir ama ben de senin gibiyim. hayatı özlemişsin abi sen hayatı..

Adsız dedi ki...

daha yeni geldin 28 saatlik yoldan doymadın mı 33 davud :)

İlker Yılmaz dedi ki...

uçakla geldim olum ordan :)

ayrıca kendini çok iyi deşifre etmişsin 33 fatih. ben 30 davut'um :)

Adsız dedi ki...

doğru ya sen 30'dun pardon. ii bari bak hiç olmazsa kim olduğumu anladın :)