6 Haziran 2009 Cumartesi

Strateji Savaşı


Topuz'a göre yönetim kendisini istediği takıma verecekti. Topuz da buna güvenerek Beşiktaş ile anlaştı. Sonra birilerinin tavsiyesi ile tv de açıklama yaptı. Hem de Beşiktaş ile Kayserispor hiç görüşmeden. Böylece Topuz daha düşük bir bedelle Beşiktaş'a gidecekti (Topuz'un anlaştığı rakam senelik 1.6m euro. Tabi Topuz'un menejerinin de büyük kazancı var bu noktada). Karşında Kayseri'li var senin. Tabi yedirmez Topuz'u ucuza. Burada devreye Fenerbahçe'yi sokuyorlar. Bonservisini verdik diye de açıklama yapıyorlar. Keza aynı şekilde Fenerbahçe'de açıklama yapıyor(ki Fenerbahçe neden bu işe burnunu sokuyor onu anlamak mümkün değil). Mehmet Topuz ise diretiyor Beşiktaş'tan başka bir kulüpte oynamam diye.

Akşam saatlerinde medyaya dağıtılan Beşiktaş formalı Mehmet Topuz fotoğrafları ise olayın tam bir strateji savaşına döndüğünün göstergesidir. Mehmet Topuz'un da çıkıp ''psikolojim bozuldu'', ''Beşiktaş olmazsa futbolu bırakırım'' diye sızlanması stratejinin bir parçasıdır. Şu an da Mehmet Topuz'un Beşiktaş'lı yöneticilerin yönlendirmesi ile hareket ettiği çok açıktır.

Ntvspor'a bir spor hukukçusu da telefonla bağlanıp bilgi verdi. Mehmet Topuz en kötü ihtimalle geçici lisanla Beşiktaş'ta forma giyecektir ama Fifa'nın Topuz'a vereceği tazminat cezası olacaktır. Yalnız Mehmet Topuz tazminatı kime ödeyecektir kafaları bu karıştırmakta. Bonservis Kayserispor'da ise sözleşmedeki tazminat hükümlerince Fifa karar verecektir. Eğer bonservis Fenerbahçe'de ise Fenerbahçe futbolcu ile anlaşamadığı takdirde bonservisi Kayserispor'a geri vermek zorunda kalacak.

9 yorum:

cingibi dedi ki...

o kadar sitede haber var adam gibi sonuç yazan bi sen varsın helal olsun sana bu saatten sonra topus iki takımda yarama sanki ama hadi bakalım

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

Şekip Mosturoğlu yönetimde olduğu sürece Fenerbahçe böyle davaları hep kazanan taraf olur.Mehmet Topuz bu saatten sonra Fenerbahçe forması giymeyebilir ama Beşiktaş bonservis ücreti ödemek zorundadır Fenerbahçe Spor Kulübüne.Haftalardır Fenerbahçe ile görüşen bir futbolcunun kafasını karıştırıp bir anda imza attırmak, forma giydirmek güzel,Fenerbahçe bonservisini alınca kötü.Sizi 8taşlılar sizi.

Quaresma7 dedi ki...

Kayseri'de öğrenciyim ben. 100 tane maçını izledim Mehmet'in. Mehmet'e yakın bir arkadaşımla beraber uzun uzun sohbette ettik. Bu adam beşiktaşlı kardeşim. Bir kayserili lafı çıkmış gidiyor. Süleyman Hurma Kayserili bile değil, Erzincanlı adam. Tabikide daha fazla bonservis veren kulübe satcaklar Mehmet'i bunun için kayserili olmaya gerek yok. Ortada strateki filan yoktur. Bu çok fazla polisiye film izleyen türk insanının birşeyler yaratma çabasıdır. Ben Mehmet'i tanıyorum arkadaşım, ne x yap diye onu bjk bi yere yönlendirebilir, ne de fenerbhçe forması giyer.

SİYAH ULAN! dedi ki...

antu hala photoshopla fb forması giydirmeye uğraşadursun (ki o photoshopla yaptıkları resmin kalitesi bile tartışılır) bu posttaki fotoda da her şey gayet net gözüküyor. futbolcunun alınıp satılan bir mal olmadığını henüz kavrayamamış sayın fb yönetimi bakalım gerçekleri ne zaman görecek? ha bu arada aynı naneyi bizimkiler de yedi zamanında (koray,a.karabulut..) o zamanda karşı çıkmıştım şimdi de çıkıyorum. ama kimse etiklikten bahsetmesin, kulüple anlaşmadan futbolcuyla anlaşılmaz falan. bunun bir sırası mı var kardeşim önce bununla sonra bununla anlaşıcan diye, futbolcuyla oturup konuşursun OK derse gider kulübüyle masaya oturursun. ha gene de etik değil diyorsanız aynı şekilde fb de 2 haftadır mehmetle görüştü bizim gibi, bizimki etik dışıysa bu nedir?
mehmetin bu düşüncesindeki samimiyetine gelince, ben şahsen çok iyi tanımıyorum takip de etmedim pek ama bir adam tüm bu olanlara rağmen hala "ben beşiktaştan başka bir kulüpte forma" giymem diyorsa her şeyi göze alıp biraz saygı duymak gerekir kanımca (ki Quaresma7 gibi birçok arkadaş da bunu destekleyen şeyler söylüyor)

sözün özü, parayı basıp istediğin adamı alırım mantığı her oyuncuda işlemiyor, saygılarımla..

oddy dedi ki...

@ quaresma7
topuz u bjk yönlendiremez diyorsun. topuzu bjk değil; bjkden avantayı kapan,fb den alamayacağını bilen menejer bozuntusu yönlendiriyor zaten.
topuzda demeçlerinden ve tavrından anlaşılacağı üzere bayağı cahil bir adam. menejeri taksime çık, benzin dök üstüne, bjk'ye vermezseniz yakarım diye bağır dese yapar bence.

Scatterbrain dedi ki...

yakında onu da yapacak oddy. yeni alihan olacak...

Şairler Parkı dedi ki...

@oddy
Peki Hurma kimden avantayı kaptı? Herkes tutturmuş Beşiktaş adamın aklını çeldi, karıştırdı diye. IMKB'ye bildirilen transferden nasıl oluyor da Kayseri yönetiminin haberi olmuyor? Hadi diyelim haberi yok, neden hemen yalanlamıyorsun transferi biz anlaşmadık diye? Neden ertesi sabah yalanlamıyorsun, neden Gs Rijkaard bombasını patlatınca birden Hurma çıkıp, bıdı bıdı yapıyor? Aziz Yıldırım, her zaman ki huyu ile gündemi güzel değiştirmiştir. Mehmet oynamak istediği kulübü söylediği halde yok adamın kafası karıştırıldı, yok biz anlaştık, yok menajeri.

Süleyman Hurma ve Aziz Yıldırım'ı konuşalım birazda.

Ege

İlker Yılmaz dedi ki...

bu gündemi değiştirme konusu benim de kafamı kurcalamıyor değil. bekliyordum açıkçası rijkaard ın gelmesinden hemen sonra bişi ama italya'dan topçu bekliyordum.
sonuçta gündem değişmiş durumda türkiye varsa yoksa mehmet topuz'u konuşuyor.

Adsız dedi ki...

Kimse şunu söylemiyor; Kayserisporu yada hurma ve mamuru sinirlendiren olay, beşiktaşın kayseriyi hiçe sayıp bu adamı biz aldık demesidir.
Adamlar bence dik duruyorlar, bizi hiçe saymayıp en başından görüşseydiler belkide onlara verirdik ama beşiktaş olayın moggi tarzı kısmını tercih etmiştir.
Adem