30 Haziran 2009 Salı

Ayhan Tumani



Yeni teknik kadro hakkında hiç yazı yazmadık blogda. Biraz bekleyelim görelim istedik. Zira Aragones ile yolların ayrıldığına dair resmi bir açıklama bile gelmedi daha. Klasik deyimle bugün top başı yaptı Fenerbahçe. Christoph Daum ve Roland Koch bildiğimiz ve tanıdığımız isimler. Daum hakkında ilerleyen günlerde geniş bir yazı yazacağız. Dikkatimizi çeken Ayhan Tumani'yi tanıyalım bu yazımızda.

Ayhan Tumani futbola Almanya'da gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak başlıyor. Almanya'nın alt liglerinde forma giyiyor çoğunlukla. 96/97 sezonunda Arminia Bielefeld kulübünden Hollanda'ya, Volendam'a transfer oluyor. Bir sezon sonra da Nec Nijmegen takımına geçiyor. Nec Nijmegen de iyi bir performans sergiliyor ve Beşiktaş'a transferi gündeme geliyor. Onu Beşiktaş'a isteyen ise Feldkamp. Ayhan Tumani İstanbul'a geliyor ve sağlık kontrolünden geçiyor. Beşiktaş yönetimi futbolcunun sakat olduğunu ve dolayısıyla sözleşme imzalayamayacaklarını söylüyorlar. Ayhan Tumani ise sakat olmadığını belirtirken, Feldkamp da Beşiktaş yönetiminin bu kararına tepki gösteriyor. Tumani de soluğu Bundesliga 2 de Hannover 96 kadrosunda alıyor. Bir sene sonra Türkiye'ye dönüp 2000/2001 sezonunun devre arasında Hatayspor'a transfer oluyor ve 2001/2002 sezonun bitiminde tekrar Almanya'ya dönüp alt liglerde futbol yaşantısına devam ediyor. 2006/2007 sezonuna kadar Almanya'nın alt liglerinde forma giyiyor.

Futbolu bıraktığı takım olan 3.lig takımı Wuppertaler takımında 1 sezon(2007/08) yardımcı antrönörlük yapıyor. Daha sonra Köln Spor Akademisine başlıyor ve 11 ay süren eğitimin sonunda 24 kişi arasında ilk 4'e girerek "UEFA Pro Lisans" diploması alıyor. Stajını da FC Köln'de, Daum'un yanında yapıyor. Sezon bitiminde de Daum ile beraber Fenerbahçe'ye imza atıyor. Yaklaşık 1 ay önce verdiği bir röportajda ''Teknik direktör olarak futbol oynadığım Almanya ve Hollanda'nın yanı sıra İspanya ekolünü de çok beğeniyorum. Özellikle Barcelona'nın şu an oynadığı pasa dayalı, hızlı hücum futbolunu tercih ediyorum. Tabi ki defansı da iyi yapabilen, ama asıl hedefi futbol oynamak olan bir taktik benimsiyorum" demiş.

Fenerbahçe'de Daum'un yardımcılığını yapacak. Belki tercümanlığını da yapacaktır. Murat Kuş geçen seneye kadar Daum ile birlikteydi ama geçen sezon Çaykur Rizespor'a genel menejer olmuştu. Bu sezon bildiğim kadarıyla görevinden ayrıldı ve Nihat'ın menejerliğini üstlendi.

2 yorum:

aşkın dedi ki...

İsmini duyunca duygulanmamak elde değil, ah geçmiş zaman..

Adsız dedi ki...

vay hatay spordda cok hircin bi sol acikti bi daha gelmedi zaten öle caprazdan sert ve isabetli vuran futolcu 2001/2002 de hatayda bir ayhan tuamni ruzgari getirdi onu buralara.