26 Mart 2009 Perşembe

Zaman Aşımı


Beşiktaş, devre arasında Yusuf'u Bursaspor'dan transfer ederken, 600.000 Euro + Tuna Üzümcü + Aydın Karabulut karşılığında anlaşmıştı. Fakat Aydın'ın Bursa'ya gitmek istememesi sıkıntı yaratmıştı ve ilerleyen haftalarda durumun çözüleceği duyurulmuştu. Netice itibariyle Aydın ikna olmadı ve Beşiktaş'ta kaldı.

Kenan Öner ise durumla ilgili bir açıklama yapmış. Aydın'ı ikna etme işinin Bursaspor'a bıraktıklarını ama oyuncunun ikna olmadığını, bu durumda yapabilecekleri bir şey olmadığını söylemiş. Buna ek olarak Ali Tandoğan transferinde kolaylık sağladıklarını belirtmiş.

Olayın daha fazla teferruatını bilmiyorum ama bu olay, yıllar önce birkaç arkadaş onlie oynadığımız Football Manager oyununda sevgili Massimo'nun bana yaptığı bir keleği hatırlattı. Ben Barcelona'yı yönetiyordum, o da Milan'ı. Nesta'yı Barcelona'ya transfer etmek için pazarlıklar yapıyorduk. Sonuç olarak benden belli bir para ve Edmilson'u istemişti. Nedenini hatırlamıyorum ama takas olayına giremedik ve Edmilson'u $1m gibi bir fiyata önden gönderdim. Sonrasında Nesta'yı ikna turlarına başladım. Nesta ikna olmuyor bana gelmiyordu. Kendisinden Nesta'yı iknaya yardımcı olmasını istedim (o versiyonda benzeri durumlarda oyuncuya 1-2 ceza verince gitmek istiyordu). "Takımda huzursuzluk yaratamam, sen ikna et." dedi. Sonuçta Nesta ikna olmadı ve Edmilson Milan'a gitmiş oldu. Edmilson'u geri yollamasını söylediğimde "Bana lazım." cevabını aldım. O gün bugündür futbolun adaletine inanmıyorum.

11 yorum:

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

"bana lazım" muadhasdhasdah :)))

Scatterbrain dedi ki...

dayı ne pis kelek yemişin be!

Turgay Keskin dedi ki...

Çok ciddiye alıyoruz oynarken galiba. Benimde arkadaşımla buna benzer birşey başıma gelmişti.

Arkadaşım Athirson'u oynatmıyordu, bedavaya bana verdi. Ama daha sonra süper oynamaya başlayınca geri istedi, bende vermedim. Ama haksız değildim ben, hala kararımın arkasındayım.. :]

Sencer Yücel dedi ki...

Yalnız ben Edmilson'u Nesta'ya karşılık 1 milyon'a vermiştim. Normal şartlarda 5-6 milyon civarına satılabiliyordu. Yoksa kendi isteğimle hibe ettiğim oyuncuyu istemem. O konuda geri vermemekte haklısın. :)

Turgay Keskin dedi ki...

Sana yapılan büyük haksızlık ama şampiyonluğa giderken rakibie maç satan arkadaşım var benim, beterin beteri var yani.. :]

Adsız dedi ki...

ronaldo real'e gittiğinde solari de inter'e gidecekti takasla, fakat kendisi kabul etmedi. Yıllar sonra uefa solari için bir değer biçti, o para da inter'e ödendi diye biliyorum.

pclion dedi ki...

Beşiktaş şaka maka iyi iş çıkarmış. :) Edmilson olayı da güzelmiş ayrıca...

Adsız dedi ki...

aydın ın gelmemesinin belli bir bedeli var bunu da bjk ödeyecek diye biliyorum

bıyığım var dedi ki...

sal bizi sencer, her türlü katekulliyi hinliği yapan da sendin o oyunda, bir edmilsonla adalet yerini bulsaydı. konuşturma beni şimdi

Sencer Yücel dedi ki...

ben ne yaptıysam oyun kuralları dahilinde yaptım. kimsenin de canını yakmadım. sen hiç rüyanda edmilson gördün mü ümit?

Adsız dedi ki...

sencer katakulli yapmaz.
ben kefilim.