25 Mart 2009 Çarşamba

100 Milyon Euro


Massimo Moratti, sezon sonunda ayrılmanın yolunu yapmaya başlayan Zlatan Ibrahimovic'in fiyatı açıklandı: 100 milyon Euro. Ben ederinde değilim, sonuçta şu an en tepede adı geçen 3 isimden biri kendisi. Ama sene sonunda gitme hesapları yapan bir oyuncu için, Manchester City'nin iştahını kabartmaya yönelik yapılmış bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Sonuçta piyasada Buffon'a 75, Kaka'ya 120 milyon veren bir kulüp var. Bunun yanında Ibrahimovic'i alabilecek durumdaki diğer kulüplerin forvet ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda göze ilk olarak Real Madrid çarpıyor. Sezon sonunda yine İngiltere'de Ronaldo turlarına başlayacak gibiler. Forvet için de yakın diyarlardan David Villa'yı yoklayabilirler. Kayıp yaşamamaları durumunda Barcelona, Chelsea ve Manchester United'ın bu mevkide bir ihtiyacı olmayacak gibi. Liverpool ise mutlaka Torres'e bir alternatif arayacaktır. Ama tercihlerinin Ibrahimovic olacağını sanmıyorum. İtalya içi bir dolaşım olmazsa bir sonraki durağı City gibi görünüyor. Zira sadece Robinho'yla büyük takım olunmaz. Mourinho her ne kadar Ibrahimovic'in kalacağını söylese de Moratti tedbiri elden bırakmamış. Sezon sonunda bir transfer olursa Premier Lig yönünde olsun isterim. Ibrahimovic'i bir de oralarda görmek fena olmaz.

3 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

yalnız ibra için bu tür haberlerin çıkmasının tek nedeni inter'in cl'de united'a elenmesi sonrasında artık cl'yi kazanabilecek bir takıma gitmek istediğini açıklaması bu oyunucunun. bu durumda man city'nin alternatiflerden biri olabileceğini hiç sanmıyorum.

Murty dedi ki...

iyi ama ibrahimovic in ayrılmak isteme sebebi zaten avrupa da başarılı olamayan bir takımda olması değil mi? şampiyonlar ligi için ayrılcak bence ve bu da man. city olmaz herhalde.

Sencer Yücel dedi ki...

Manchester City de Ibrahimovic'le paralel isteklere sahip olduğundan böyle bir yorum yaptım. Önümüzdeki 2 senede yapmayı planladıkları transferlerle Avrupa'da en tepeyi hedefleyen bir takım. Ne kadar başarılı olurlar bilinmez ama bunun yolunun biraz da bu yönde futbolcuları transfer etmekten geçtiğinin farkındadırlar. Hal böyleyken biraz maddi güç biraz da hedeflerden bahsederek Ibrahimovic'i ikna edebileceklerini düşünüyorum. Tabi onlar da böyle düşünüyor mu bilemem.