29 Mart 2009 Pazar

İspanya 1 Türkiye 0


İmkansız değildi öncelikle. Sahada oynanan oyuna bakıldığında alacağımız bir galibiyet de beraberlik de mağlubiyet de tesadüf olmayacaktı. En azından yediğimiz gole kadar durum buydu.

Takımda korkulan bölge olan defans hattı üzerine düşeni yaparken güvenilen kale orta saha beklenen oyunu sergileyemedi. Bunda Emre Belözoğlu ve Arda Turan'nın kötü oyunu etkiliydi. İlk yarıya beklediğim gibi hızlı başladık. Top ağırlıklı olarak bizde kaldığı sürece az sayıda duran top haricinde pozisyon geliştiremedi İspanya. Oyunun bu bölümünü en azından bir gol ile değerlendirebilsek, hem ikinci yarıda seyir zevki yükselirdi, hem de elde edilen özgüvenle beklenmeyen bir galibiyet alınıp 1'e 9'a yürüyen iddaacılar sevindirilebilirdi.

Tabi her şey hırsla, istemeyle, inanmayla olmuyor. İkinci yarıda futbolun gerçekleri konuştu ve top daha çok teknik oyuncularla haşır neşir oldu. Yüksek oranda isabetli pasla topu dolaştıran İspanya, takımımızın kara deliği olan sol kanattan Sergio Ramos'la sıklıkla boşlukları yoklama yoluna gitti. Çok kez de bu yolla hedefe yaklaşır oldu. Yediğimiz gol duran top da olsa yine bu kanattan geldi. Defansta Emre Aşık ve Hakan Balta birbirlerine gayet alışmışlar, bana göre oldukça iyi oynadılar. Gökhan Gönül beklenildiği kadar atağa destek veremedi. İbrahim Üzülmez ise Arda'yla beraber kanadı dolduramadı. Ama yine de elinden geleni yetenekleri dahilinde yaptığı için ona da kusur bulmamak lazım. Orta sahamızın sorunu, defansa olduğu kadar forvete yakın oynayamamaktı. Oyunda kaldığı sürede Semih bu aradaki boşluğu doldurmaya çalışsa da Emre'den yeterli desteği alamadığı için tam bir köprü kuramadı orta alanla forvet arasında. Rakibin pas isabet başarısı karşısında Aurelio kendi ortalamasının altında top kazandı ama takımın kötülerinden değildi yine de. Nihat ilk yarıdaki hızlı çıkışlarda İspanya defansının arasına sarkmayı denedi. Ama ileride tek kaldığında orta sahayla bağları tamamen koptu. Golü yedikten sonra İspanya'nın oyun kontrolünü arttıramasıyla, bizimkiler ümitsiz uzun toplara sardı. Büyük maç tecrübe eksikliğine yoralım bunu da.

Gol atamadık, Rıdvan da bu boşlukta 2 kere "taç olur" bildi. Gün Sergio Ramos'un günüydü, muhtemelen maçın tekrarını ne zaman izleyeceğini hesap ederek ayrılmıştır staddan.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Puan yada puanları ziyan ettik.

voodoo girl dedi ki...

rıdvanın 'bu ispanyollar da hep aynı taktik' tribi süperdi ya :)

Quaresma7 dedi ki...

Ortada bir utanç ve rezillik varken bu kadar basit kelimeler seçip olayı sadeleştirmeye çalışmak komik geldi doğrusu. Türkiyenn 10. dakikadan sonra pozisyonu yok. Uyuttular Türkiyeyi...

Sencer Yücel dedi ki...

Şahsen benim için utanç verici bir maç değildi. Yenildik, müthiş de oynamadık ama oyunculara "bizi rezil ettiniz" diyemem. Tabi beklentiler farklı olabilir, saygı duyarım.