4 Ekim 2010 Pazartesi

Almanya ve Azerbaycan Maçı Öncesi Milli Kadro


Kaleciler; Volkan Demirel, Hakan Arıkan, Cenk Gönen, Onur Kıvrak

Defans; Gökhan Gönül, Sabri Sarıoğlu, Ömer Erdoğan, İbrahim Toroman, Servet Çetin, Ceyhun Gülselam, İsmanil Köybaşı, Hakan Balta

Orta saha; Hamit Altıntop, Mehmet Aurelio, Necip Uysal, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, Selçuk İnan, Arda Turan, Özer Hurmacı

Forvet; Tuncay Şanlı, Halil Altıntop, Sercan Yıldırım, Semih Şentürk, Mevlüt Erdinç, Nihat Kahveci

Kadroya 27 tane isim çağılılmış. Bir önceki kadrodan çağrılmayan isimler ; Sinan Bolat, Gökhan Zan ve Kazım Kazım. Önceki kadroya çağrılmayıp da bu kez çağırılan isimler ; Volkan, Hakan, Ceyhun ve Necip. Yani kalecileri çıkardığımızda Gökhan Zan'ın yerine Ceyhun Gülselam, Kazım'ın yerine Necip çağılılmış.

Kadroya çağırılan isimler çok tartışılıyor ve biz de tartışıyoruz. Kendi fikrimizden önce Uğur Meleke'nin 4 Eylül'de yazdığı güzel bir yaklaşımı var. Onu hatırlatmak isterim; ''Eğer Afrika 2010 eleme grubunda olduğu gibi birinci torba rakibimizle Mart-Nisan fikstüründe (yani 6-7 ay sonra) karşılaşsaydık, Hiddink Eylül-Ekim maçlarında daha fazla risk alabilir, yeni oyuncular deneyebilirdi.'' diyor kendileri. Bence haklılık payı çok yüksek. Hiddink 2012 ye mutlak katılım isteği nedeniyle yeni oyuncular ile risk almak yerine, uzun süredir beraber oyunayan oyuncular ile devam etmek istemiyor olabilir.

Her milli takım kadrosu açıklandığında ilk başta yazdığımı tekrar yazayım; Bir hoca güvendiği isimleri kadroya çağırıyorsa ve bu isimler çok uzun süre oynamayan ve ya sakat değillerse çağırdığı tüm isimlere saygım vardır. Neden şu oyuncuyu aldın, bu oyuncuyu aldın demem. kendi kriterlerimden yola çıkarak yukarıdaki kadroda bir falso göremiyorum. Nihat bence de son derece formsuzdur ama Hiddink Nihat'a güveniyorsa kadroya çağırmasında sakınca yoktur. Sonuçta her türlü sonucun hesabını Hiddink'ten soracağız. Adı ilk defa medyaya düştüğünde ''Hiddink nereye geliyor yaa, bize gelmez ama gelse süper olur'' düşüncesinden bu noktalara gelmek de bir çelişki.

Bir de tecrübeden dem vurup, kendi içimizde bile ne kadar çelişkili olduğumzdan bahsetmek istiyorum. Ben her ne kadar Bursaspor'un tecrübesizlik nedeniyle Şampiyonlar Liginde ilk 2 maçtan da puan alamasını savunmuyorsam da genel olarak tecrübesizlik lafını kullanan büyük bir güruh var. Ee şimdi sevgili dostlar tecrübesiz dediğimiz bu takımın oyuncusunu neden milli takıma dahil edelim.

Biz sonuçta 2012 ye gitmek niyetindeyiz. Eğer ki 2012 es geçelim, genç bir kadro ile bomba gibi 2014 kadrosu hazırlayalım diyorsak da yanlış düşünüyoruz. Çünkü biz artık bir jenerasyon yakalayalım derdinde de değiliz. En nihayetinde Almanya kadar olmasak da milli takıma senede 2-3 oyuncu yetiştirebilen bir ülke konumundayız. Futbol her ne kadar diziliş, sistem, taktik, teknik işi olsa da benim için en önemli kriter teknik direktörün felsefesi ve mantelitesidir. Bana göre de Hiddink bu milli takımı çalıştırabilecek en değerli hocalardan bir tanesidir. Hiddink gibi bir değer varken elimizde, acımasızca eleştirmek yerine bakalım neler olacak, neler bitecek takip edelim.

Not: Selçuk Şahin sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

3 yorum:

feetdeep dedi ki...

o halde bırakın avrupa'da maç oynamayı kendi takımında dahi oynamayan özer hurmacı'nın mehmet topal'ın çağırılmadığı yerde milli takıma alınması hangi tecrübeyle açıklanabilir?

Kaan Eren dedi ki...

@feetdeep
Sen yazinin ana fikrini kacirmissin. Massimo yazisinda Hiddink gibi bir degerin elbette ki bir planinin oldugu ve Ozer Hurmaci(Ali, Veli kim ise) da gorundugu gibi bu plan dahilinde. Yoksa Hiddink izlemiyormu saniyorsun M.Topal'i?

İlker Yılmaz dedi ki...

@feedeep
Bunun cevabını hoca verir elbette. Getirebileceğin hoca olarak Hiddink'ten çok daha ötesini getiremezsin. Hiddink de yıllardır farklı milli takımları çalıştıran bir isim. Böyle bir avantajı var. O yüzden Hiddink'in kararlarını onu niye almadı, bunu niye aldı şeklinde eleştirmek yerine biraz bekleyelim görelim diyorum.