2 Ekim 2010 Cumartesi

Fenerbahçe 3 - 0 Gençlerbirliği


Fenerbahçe bu sezon ilk defa bu kadar bütünleşmiş şekilde bir futbol oynadı. Arada elbette kopukluklar vardı ama en azından bugün sorun teşkil etmedi. Bunu kadronun zamanla birbirine alışması ile açıklayabiliriz. Aslında bugün oynayanlar ilk defa görevlerini net belli edebildi.

Defanstan başlayalım. Yobo tartışmasız bu ligin en iyi stoperi. Fenerbahçe için de nokta atış bir isim oldu. Yobo'yu Türkiye'deki mevkidaşlarından ayıran en büyük özelliği topla olan haşır-neşirliği ve pas kabiliyeti. Bunun yanında Uche gibi soğuk kanlı, fizikli, hamleli ve hava toplarına hakim. Daha önce bir çok iş Lugano'ya kalırken, Yobo sırtını verdi. Zamanla daha çok yük alacak. Gökhan Gönül her zamanki gibi. Yazı uzamasın diye övgüsünü kesmek zorundayım. Sayfalar yetmez bu adamı yazmaya.

Sol bek bence sıkıntılı. Caner Erkin, Galatasaray'a geldiğinde de Fenerbahçe'ye geldiğinde de aynı şeyi yazdım. Bu adam sol bek oynarsa ziyan olur. Vederson'u gönderdiğimizde Andre Santos mevkisinde tek kaldı. Onu yedekleyecek bir tek Caner var. Bakmayın bugün rakip akınları az olduğundan sırıtmadı. İleri gittiğiğinde geri dönüşleri, hücuma katkısı yerinde. Ama rakip akınlarında -biraz da önündeki adamın yardımının az olmasıyla- sıkıntı yaşıyor.

Orta sahanın göbeği de hala sorunlu. Selçuk Şahin Cristian'dan daha fazla yardımlaşan, ileriye top süren bir isim. Lakin onun da yetenekleri kısıtlı. Bugün de biraz normal performansının altında kaldı. Sakatlanıp oyundan çıktığında yerine giren Mehmet Topuz da bugün etkili olamadı o bölgede. Devamlı konuşulan Emre-Topuz yan yana oynasa nasıl olur. Ben de çok merak ediyorum nasıl olurunu. Bugün 35 dakika olmaz görüntüsü verdi Topuz. 2-3 maç daha izleyip ön görüş belirtmekte fayda var. Dia'nın Niang ile uyumu her geçen gün artsa da defansa katkısı çok az. Bugün Caner birkaç pozsyonda yalnız kalınca Aykut Kocaman Topuz-Dia değişikliği yaptı. Ayrıca orta sahaya daha sık girip Alex'e yardımcı olması gerekiyor. Alex ise takımla daha uyumlu, daha özverili bir görüntü sergiledi. Alex oynarsa arkadaşlarını oynatıyor, arkadaşları oynarsa Alex'i oynatıyor. Böyle bir döngü var. Alex'in Fenerbahçe'deki pozisyonunu çok daha uzun bir şekilde yazmak niyetindeyim. Hazır milli takım arası girmişken değineceğim blogda.

Son sözlerimizi Niang için söyleyelim. Evvela gol atan bir santrafor gördüğü için taraftar çok mutlu. Kanat özellikli olmasına rağmen santrafor futbolunu da çok iyi bilmesi en büyük artısı. Atılan 2. gole Niang emir verdi desek yeridir. O top her şekilde çizgiyi geçecekti. Başına bir sakatlık gelmez inşallah.

Tam konsantrasyonu sağlamışken ve toparlanma aşamasında hızla ilerlerken araya milli takım haftası girmesi kötü tabi. Milli takım araları toparlanmış takımı bozabiliyor. 2 hafta öncesine kadar arkadaşım sakın puan tablosuna bakma diyordu. Açıkçası hiç bakmadım. Bugün baktığımda ligin en çok gol atan takımını görüyorum. Yanıltıcı bir veri olsa da devamlı lig tablosuna bakan taraftar için psikolojik olarak rahatlama sağlar. 15 gün rahatız.

3 yorum:

Laff a Lympics dedi ki...

Nefis bir maç yazısı olmuş. Maçı stadda izlerken yazıda gördüğüm birçok konu benim de dikkatimi çekti. Özellikle önünde Dia ile oynayan bir Caner hücum için ne kadar faydalı ise savunma için de o kadar zararlı. Yobo'yla ilgili görüşlerinize de aynen katılıyorum.

Sıradanbirblog dedi ki...

Maçtan sonra Ntv
Rıdvan Dilmen
'' 1,5 maça bakarak yobo hakkında hiç bir şey söylemeyeiz.
Güntekin Onay
''ben söylerim, soğuk kanlı iyi yer tutuyor ve kuvvetli
Rıdvan Dilmen
Ama daha göremedik .....

Canlı yayının azizliği, birde karşıdaki insana profesyonelce saygı duymak gerek.
Yobo hakkında şunu bilerek konuşmalı, önemli bir futbol ülkesi olan Nijerya'nın kaptanı.
Kamerun aslanı Song'un ligimizdeki performansını herkes unuttu.
çok konuşursan ucuz konuşmaya başlıyorsun

İlker Yılmaz dedi ki...

@sıradan biri
programı izlemedim ama dediğin gibi bir muhabbet döndü diyorsan doğrudur, şaşırmadım. Sonuçta Rıdvan Dilmen diğer liglerdeki herkesin bildiği futbolcular dışında başka bilmiyor. Türkiye'ye gelince de yorumu burada izlediği maça göre yapıyor. Cana hakkında da 50 tane adam bulurum diyor. Burada suç Rıdvan Dilmen'de değil. Suç dediğin gibi haftanın 7 günü Rıdvan Dilmen'i tv ye çıkaran ntvspor yönetiminde. Dünyanın en geveze adamı olsan hergün kaç farklı şey söyleyebilirsin ki?