21 Ekim 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Notları #3. Hafta


- Bursaspor'un maç yazısını yazmadık madem öyle kısaca değinelim. Bursaspor'un ligdeki konumuna baktığımızda bu yıl Süper Lig şampiyonluğunun meyvesini yemekten öte tekrar şampiyonluğa oynayan bir ekip görüyoruz. Yani bir Sivasspor örneği yok ortada. Dolayısıyla Şampiyonlar Liginde en azından bir hareket göstermesini bekliyorum ben. Bizler hocaları eleştirirken genellikle kendi kafamızdaki futbola göre değerlendiriyoruz. Sahadaki futbol bizim düşüncelerimiz çerçevesinde olunca olumlu eleştiri, bizim düşüncemizin aksi olunca olumsuz eleştiri oluyor. Açıkçası Ertuğrul Sağlam'ın 3 maçlık performansı -her ne kadar 2 si Britanya deplasmanı olsa da- beni ümitvar etmiyor. Şampiyonlar Liginin 1. kuralı gol yeme, yenilme. Bunları başardığın zaman her zaman bir ümit olur maçta. Rangers bu mentalite ile 5 puan toplamış durumda. Ben hocanın yerinde olsam 4 lü defansın önüne Hüseyin, Svensson, Ergiç 3 lüsünü, onların önüne de Turgay, Sercan, Volkan 3 lüsünü koyarım. Ama dediğim gibi hocanın Insua'yı oynatmaktaki düşüncesi nedir bunu öğrenmek lazım. Şu da bir gerçek ki Bursaspor 0 gol attı ve 0 puan topladı. 

- Bu hafta hem rakip kaleye hem de kendi kalesine gol atanlar oldu. Rangers - Valencia maçında Edu güzel bir kafa golüyle önce takımını öne geçirdi, aynı güzellikte olmasa da yine güzel bir golle Valencia'nın beraberlik golünü kendi kalesine attı. Bayern Münih - Cluj maçında da Cadu önce takımını öne geçirdi, sonra Bayern'e beraberliği getiren golü kendi ağlarına attı. Bayern'in ikinci golünü de Cluj'lu Panin kendi kalesine attı. 3. golü Gomez attıysa da ben o golü yine Cluj'a yazardım.

- Inter - Tottenham maçı ise çok ilginç bir maç olmuş. Maçın başlamasıyla İnter golü attı, 8. dk da Gomes kırmızı kart gördü ve penaltıdan 2-0 oldu. Devre bittiğinde skor 4-0 dı. Inter için harika olan bu başlangıca Gareth Bale isyan etti. Attığı goller bir Playstation turnuvasında atılsa bu oyunda bug var denilirdi. Gelişimi muazzam ivmelenmiş durumda. Lakin onu almak isteyen daha büyük bir kulüp muhtemelen bek kullanmak isteyecektir ve bir bek için de yüksek bonservis vermek istemeyebilirler. Twitter da Fırat Selçuk Cudicini için ''senede 1 cl maçı yapmazsa ölecek hastalığı olan'' yazmış. Gerçekten de öyle.

- Liglerinde kötü performans sergileyen Schalke ve Lyon maçlarını kazandılar. Şampiyonlar Ligi'nin golcü oyuncusu Raul'un attığı 2 gol büyük ustalık kokuyor. Raul attığı bu gollerle 68 gole ulaştı.

- Haftanın maçı Real Madrid ile Milan arasındaydı. Acaba geçen seneki süprizle karşılaşırmıyız umuduyla izledik ama malesef. Özil müthiş oynadı. Keza Ronaldo da öyle. Bir ara Milan'lı kasaplar Ronaldo'nun ayağını eline verecek sandık ama kazasız belasız kurtuldu. Mourinho Ronaldo için bir şans. Ben Ronaldo'da toparlanma emareleri görüyorum. Zamanında Beckham'a medyatik yüzü nedeniyle haksız yere çok fazla yüklenildiğini söylerdim. Ronaldo da artık daha aklı başında davranmaya başlamış gibi. Saha içindeki gereksiz hareketleri de bence azalıyor.

- Deplasmanda kazanan 2 takım var. Biri Spartak Moskova deplasmanında kazanan Chelsea, diğeri Roma deplasmanında kazanan Basel. Chelsea'yi bir kenara bırakalım, normal sonuç. Basel Roma'yı 3-1 yenerek haftanın süprizine imza attı. Basel teknik direktörü Thorsten Fink, Bayern Münih formasıya Şampiyonlar Liginin en dramatik finalini kaybetmiş, 2 sene sonrada kupayı kazanmış bir isim. Teknik direktörlük kariyeri Matthaus'un ayrılmasıyla Trapattoni'nin Salzburg'unda yardımcı hocalık ve geçen yıl Almanya 3. liginde FC Ingolstadt 04 takımın teknik direktörlüğünden ibaret. Basel bu sezon ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetini alarak grubu da karıştırdı. Bayern'in ardından 3 takım, Cluj, Basel ve Roma 3 er puanda. Her şey olabilir bu grupta. Roma teknik direktörü Ranieri için geçen yıl gösterdiği performans nedeniyle özür dilemiştim. Geri aldım o özürü.


- Basel'in 2. golünü atan Inkoom'dan bahsetmezsek olmaz. 2009 da oynanan u-20 Dünya Kupasında takımın yıldızlarından biriydi. Geçtiğimiz yaz da Gana'nın Dünya Kupası kadrosundaydı ve 2 maçta forma giydi. Her geçen gün kendisini geliştiriyor ve yakın gelecekte daha büyük bir kulüpte görme imkanımız var. Gana'nın 2014 Dünya Kupasında da büyük iş yapacağını tahmin ediyorum. Inkoom zirve transferine 2014 de imza atabilir.

Toplu Sonuçlar; İnter4-3 Tottenham, Twente 1-1 W.Bremen, Schalke 3-1 H.Tel Aviv, Lyon 2-0 Benfica, Rangers 1-1 Valencia, Man. Utd. 1-0 Bursaspor, Panathinaikos 0-0 Rubin Kazan, Barceolna 2-0 Kopenhang, Roma 1-3 Basel, Bayern 3-2 Cluj, S.Moskova 0-2 Chelsea, Marsilya 1-0 Zilina, Ajax 2-1 Auxerre, R.Madrid 2-0 Milan, Braga 2-0 Partizan, Arsenal 5-1 Shakhtar.

Hiç yorum yok: