21 Ekim 2010 Perşembe

The Chance

Orkun Dervişler, Okan Buruk, Kerem Tulgar
Geçtiğimiz hafta perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerinde Nike ''The Chance'' seçmelerine davet edildik. Seçmelerine ben ve Sencer'in dışında, Salih(Noat Samisa), Uğur(PC Lion), Mustafa Özdemir de davetliydi. Yağmurlu ama futbola elverişli güzel bir gündü. Sabahtan akşama kadar tüm gün orada bulunmak, genç milli takımlar antrenörü Okan Buruk ile sohbet etmek, İngiltere'ye gitmek için hevesli 76 futbolcunun 4 maçını izlemek eğlenceliydi. Çok keyif aldığımızı söyleyebilirim.

Salih ve ben Anıl Toşur'u çok beğenmiştik.
İlk 2 ye giremedi ama yedek listede seçildi
İlk etapta oyuncular 6 takıma ayrıldı ve herkesi 1 kere de olsa izleme şansına eriştik. İzlenilen 3 maçın sonunda genç milli takımlar antrenörü Okan Buruk ve u-17 milli takım antrenörü Okan Gültang en iyi 22 oyuncuyu final kadrosuna seçti. Final maçı ise dişe diş bir maç oldu. Herkes elinden geldiğince mücadelesini ortaya koydu. Biz arkadaşlar olarak kafamızda belirlediğimiz 3 oyuncu da Okan Buruk'un seçtiği 2 asil + 3 yedek listeye girmeye başardı. Turnuvayı kazanıp İngiltere'ye gitme şansına erişen 2 futbolcu ise Kerem Tulgar(1991) ve Orkun Dervişler(1991) oldu. Turnuvaya katılım şartlarında birisi daha profesyonel olmamış, yani amatör lisanslı olmaktı. Kerem Antayaspor'un A2, Orkun da Serdivanspor'da oynuyormuş. Her ikisi de İngiltere'ye gitmeyi hakketti diyebiliriz. Kerem soldan sık sık içeriye giren, golcü bir açık oyuncusu. Orkun ise defansın önünde oynayan, ayağı düzgün bir defansif orta saha. İlk maçında stoper oynaması ve takımın geriden oyun kurmasını sağlaması bizim çok hoşumuza gitti.

Kerem ve Orkun 19-23 Ocak tarihleri arasında İngiltere'de olacaklar. Orada şu an 42 ülkede devam eden Nike The Chance seçmelerine katılan oyuncularla kamp yapacaklar. Bu kampın başında Arsene Wenger'in programı dahilinde Huw Jennings ve ekibi bulunacak. Londra'daki seçmelerde beğenilen 8 oyuncu The Academy bünyesinde Mayıs 2010-Temmuz 2011 aralığında 10 aylık futbol eğitim bursu kazanacaklar. Umarım her 2 oyuncumuz da bu bursu almayı başarırlar.

Benim merak ettiğim ve özellikle yetkililere sorduğum bir soru da bu arkadaşların Ocak ayına kadar olan antremanları nasıl olacağıydı. Kazanan arkadaşlar öncelikle kendi takımlarındaki antremanlarına ve maçlarına devam edecekler. Bunun yanında Nike SPARQ (Speed, Power, Agility, Reaction, Quickness yani Hız, Güç, Çeviklik, Tepkime, Çabukluk) ve psikolojik olarak destek vereceklermiş. Zira İngiltere'deki seçmelerde SPARQ önemli bir kriter olacakmış. İçeriğinde oyuncuların fiziksel kapasitelerini arttırmak için kullandıkları bazı antreman teknikleri varmış.

Özetle hem bizim için hem de futbolcu arkadaşlar için güzel ve verimli bir gün olduğu kanısındayım. İlk defa düzenleniyor olmasından dolayı bazı eksiklikler olmuş olabilir. Mesela benim gördüğüm eksikliklerden birisi tüm futbolcuların konçları ve çoğu futbolcunun kramponu aynı olmasıydı. Bizi bu organizsayona konuk eden Nike'a teşekkür ve İngiltere'de bizi temsil edecek Kerem ve Orkun'a başarılar diliyoruz.


Hiç yorum yok: