24 Temmuz 2010 Cumartesi

2010/11 Fenerbahçe Formaları






En nihayetinde yeni formalarımız görücüye çıktı. Elin oğlu ligin son haftası yeni sezon formalarını taraftara sunup, futbolcusuna giydirirken biz Temmuz ayı gelmeden göremiyoruz formaları. Pazarlama stratejisi diyeceğim ama pazarlamanın kitabını yazan adamlar yapıyor yukardaki örneği. vardır bir bildikleri diyelim ve yorumumuza geçelim.

Klasiğimiz olan çubuklu formayı ben beğendim. 9 branşı temsil eden 9 çubuklu olacağı söylenmişti. Çubukların çok ince olabileceğinden şüphe duymuştum ama kenarları güzel kotararak görünürde 7, aslen 9 çubuklu bir forma çıkmış ortaya. Arka kısmının çubuklu olması ise çok güzel. 100. yıl formasınında da arkası çubuklu olması istemiştim ama neredeyse tamamen arkası lacivert bir forma dizayn etmişlerdi.

FB Güneşi isimli mavi forma da hoş olmuş ama isterdim ki bu 4. forma olsun. Maden 4 forma çıkıyor, 2. ve 3. forma pazarlama stratejisi ile farklı bir renk olmasın. 1995/96 sezonundaki gibi veya 2003/04 sezonundaki gibi düz lacivert bir forma daha güzel bence (Sporx.com'dan Esat Dergi'nin çektiği bir foto var. Burada daha hoş duruyor). Beyaz forma da bir önceki cümlede tarif ettiğim gibi düz ve sade bir forma. Her 2 formanın da üzerinde ışıkta yansıyan detaylar var. Mavi formada güneş şeklinde logo ve güneş ışınları, beyaz formada da göğüste logo ve kanarya kanatları mevcut. Lacivert kaleci forması ise çok şık. Kanarya kanatları kollara uzansa daha hoş olabilirdi. Bu haliyle de çok güzel. Son dönemlerde yapılmış en güzel kaleci formalarından biri. Yeşil formaya ise sitemim var. Bu tarz formalar çok satılıyor mu bilmiyorum ama güzel değil. Ayrıca bu forma orjinal bir düşüncenin eseri de değil. Geçmiş zamanda buna benzer bir lacivert kaleci formamız vardı. Bir diğer sitemim de forma reklamlarının büyük olması. Ticaretten ve pazarlamadan anlamam ama müşteri memnuniyeti esas olmalı diye düşünüyorum. Reklamın ufak olmasını koskoca Fenerbahçe markaya diretebilmeli diye düşünüyorum. Formaların fiyatları da 89 lira (Bunu da hiç anlamam. 90 lira olsa nasıl alırdık). Bu güzel formalara şampiyonluk nasip olur inşallah.

1 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Dört forma çıkmış , sadece biri sarı-lacivert,taraftarın da mı hoşuna gidiyor bu durum anlamıyorum.