26 Temmuz 2010 Pazartesi

Raul'a Veda


Guti'ye veda yazısı yazarken esas oğlan Raul'a yazmamak olmaz. Real Madrid as solisti Guti'den 1 gün sonra yolcu etti. O da Guti gibi göz yaşları ile veda etti kulübüne. O'nun da Real Madrid forması altında kazandığı kupalar tek tek serildi masaya. 1994 yılından beri A takımda oynayan, 741 maçta 323 gol atarak Real Madrid tarihinin en çok forma giyen ve en çok gol atan, bunun yanında da Şampiyonlar Ligi'nin en çok gol atan oyuncusu ünvanını taşıyan Raul veda etti.

İnsanların çocukluk döneminde izledikleri futbolcular ile yetişkin döneminde izledikleri futbolcular başka oluyor. Alex Fenerbahçe tarihinin en faydalı oyuncusu olabilir yalnız benim Okocha için hissettiklerim ile Alex için hissettikleri bir olmuyor, olamıyor. Ben Avrupa futbolunu Şampiyonlar Ligi ile görmüş biriyim. Dolayısıyla da en çok gol atan oyuncunun farklı bir yeri oluyor. Real Madrid tel tel dökülürken ortaya çıkması, muazzam aşırtma golleri, gollerden sonra yüzüğünü öpmesi falan hep alt belleğimize işlemiş durumda. Real Madrid onu değeri biçilemez bir konuma soktu, Casillas ve Guti ile birlikte ömür boyu sözleşme imzaladı.

Real Madrid'in kralcı etiketi, Raul'un gruplaşma yapısı doğrudur da açıkçası futbol sadece futboldur gözüyle baktığımda pek rahatsız etmiyor. Real Madrid'e özel bir sempatim yoktur ama Raul'a vardır bu yüzden. Son yıllarda işler pek istediği gibi gitmedi. Real Madrid kötü gitti, Raul formdan düştü ve grubu çokça dillendirilmeye başlandı. 2008 de İspanya milli takımından kesildi ve o takım Barça önderliğinde duble yaptı. Bugün giderken ''gitme zamanı geldi'' diyordu ama hala birşeyler vereceğine inanan bir futbolcu neden gitsin. Amerika'ya veya Arap ülkelerine gitmeyip Schalke'ye gitmesinin başka ne açıklaması olabilir ki. Ben buna Ali Şen parmağı diyorum.

Real Madrid Guti'ye hazırladığı klipten bir tane de Raul'a hazırlamış. Postun altında onu izleyebilirsiniz. Gittiği yerde mutlu olsun bu özel adam.

Hiç yorum yok: