27 Ocak 2009 Salı

Semih & Juventus


Bugün basına düşen bir Semih Şentürk röportajıyla açığa çıktı Juventus'un talebi. Benzeri açıklamaları Kezman zaman zaman yaptı yönetimin nabzını yoklamak için. Semih de tam zamanında vermiş röportajı. Güiza veya takıma gelen diğer forvetlerle kıyaslanırken dayandırılacağı bir şeyler olmaya başladı artık. Geçtiğimiz seneye kadar, Fenerbahçe'nin faydalı yedeğiydi, ama fazlası değildi. Daha fazlasını yaptı ve yarısında forma giymediği sezonda gol kralı oldu. Partneri olan Kezman'a karşı üstünlüğünü kabul ettirmişken aynı sezonun İspanya gol kralı transfer edildi. "Penaltısız 27 gol" nağralarıyla gelen Avrupa Şampiyonu'nun yedek golcüsü, son yılların gördüğü en büyük 'yedek golcü'yü adıyla ve maliyetiyle ekarte etmekte zorlanmadı. Güiza sezonun ilk yarısında gayretiyle umutları tepede tutsa da, geçtiğimiz haftaya kadar sabredebildi tribünler kendisine. Aslında tahammülsüzlük Güiza'nın oynamasından çok Semih'e tercih edilmesindendi. Öyle ki geçtiğimiz hafta arasında izlediğim ve dinlediğim yorumlarda bile Güiza'nın kesilemeyeceği söyleniyordu. Nedeni İspanya gol kralı olması ve 14 milyon €'luk maliyeti.

Semih de büyük futbolcu olduğunu göstermek için iyi oynayıp sürekli gol atmasının yeterli olmadığını anlamış olmalı. Morali bozulmasın diye yıllarca Avrupa'dan gelen forvetler tercih edildi en formsuz zamanlarında. Semih sesini çıkartmadı. Ligin en sabırlı ve karakterli oyuncularından olan Semih bir kez olsun huzursuzluk yaratmadı. Çarşamba günü Bursaspor'la oynanacak kupa maçında Semih'i sahada görebiliriz, ama haftasonu Gaziantepspor maçında Güiza'yı kenarda görmeden inanmam takımda hakedenin formayı aldığına.

* * *

Bütün bunlara rağmen bakalım Semih ne demiş?

"Ben takımımdan ayrılmak istemiyorum. Tam 9 yıldır bu formaya hizmet ediyorum ve bundan dolayı da çok mutluyum. Yine de büyük konuşmak istemem. Eğer Juventus astronomik rakamlara çıkar ve bonservisim için kulübümle anlaşırsa, kulübüm maddi olarak büyük bir çıkar sağlarsa transfer gerçekleşir."

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Öyle bir gerçeklik varsa şayet; keşke gitse de -FB- para kazanır yada kazanmaz hiç önenmli değil- ve de çok başarılı olsa yönetim de pişmanlıktan çatlayıp patlasa. Daha kötü bir pişmanlık ifadesi kullanacaktım ama seviyemizi koruyalım. Taraftarda takımı protesto etse, ne bilim maça gitmese yada tribünde aşırılık yapmadan protesto yaratıcılıklarını konuştursa.

Semih dünyanın en iyi futbolcusu yada en iyi insanı değil belki ama bu kadar sabra ve başarılı performansa rağmen mağdur ediliyorsa; yönetimde, teknik heyette her türlü protestoyu hakediyor.

Kolaylıklar

srbstnsrlr

Adsız dedi ki...

Tabi bu arada Guiza'nın bu b.ktan performansı da devam etmeli.