17 Ocak 2009 Cumartesi

Blue Lagoon


En sevdiğim tatil mekanı olan Ölüdeniz için de kullanılan bir isimdir Blue Lagoon. Biraz bu nedenle birazda ekşimsi tadından ötürü seviyorum bu kokteyli. Blue Lagoon'un çok çeşitli tarifi var civarda. Ben yine size hazırlanması en kolay olan ideal tarifi verme niyetindeyim, ama kendi tercihimi de not olarak düşerim.

Aslında görünüşünden de anlaşılacağı gibi bir yaz kokteyli bu. Havaların inceden ısınır gibi olmasından yüz bularak, uzun zamandır ertelediğim bu tarifi paylaşıyorum. Malzemeler çok değil; vokta, blue curacao ve limon suyu. Tariflerde değişkenlik gösteren malzeme limon suyu. Blue curacao şekerli bir likör olduğundan karışımı daha fazla tatlandırmaması için ideali de limon suyu zaten. Malzemeler buzla karıştırılıp servis edildiğinde içimi rahat ve lezzetli bir kokteylimiz oluyor. Blue Lagoon'un bana göre diğer 'tatlı' kokteyllerden farkı, alkolün etkisinin baskın olmaması. Yine de çok hızlı olmamak kaydıyla rahatça içebilirsiniz, pek tehlikeli bir kokteyl değildir kendisi. Ekşi sevmeyenler ise portakal veya mango suyuyla deneyebilirler. Hiç fena olmaz.

Eğer derseniz ki "madem içiyoruz biraz etkisini göstersin", benim önerim bu noktada devreye girer. Limon suyu yerine Lime Chartreuse kullanmanızı öneririm. Lime Chartreuse, Fransız kökenli bir yeşil limon likörüdür. Tahmin edileceği üzere biraz ekşidir ve alkol oranı da hallicedir. Temin etmede sorun yaşanırsa Cointreau da kullanılabilir. Tadı biraz daha tatlı olur ama fena olmaz, portakal likörü sonuçta. Önemli bir uyarı; bu alternatiflerden birini deneyecek olursanız sakın olaki limon suyunun yerine tamamen bu likörleri koymayınız. Yanında yine tercih edeceğiniz bir meyve suyu olsun, likörünüz 1-2 ölçüyü geçmesin. Sonra bana vicdan azabı çektirmeyin. Afiyet olsun, keyifli içimler...


- 2 ölçü votka
- 1/2 ölçü blue curacao
- 4 ölçü limon suyu (buz ile servis edin, içenler yüzünü buruşturmasın)

* * *

Bugün evlenecek olan Özge ile Ömer'e ithafen olsun bu da;
mutluluklar...

1 yorum:

Scatterbrain dedi ki...

dayı bize de yapsana bigün şundan. hep çay demliyon!