11 Ocak 2009 Pazar

kısa kısa doğubayazıt


- doğubayazıt'a ayak basalı 25 gün oldu.

- acemilik süresini doğubayazıt'ta geçirmiş olacağım. yarın ığdır'a gidiyorum. usta birliği ığdır'ın aralık ilçesi olacak.

- aralık türkiye'nin en uç noktası. ermenistan, iran ve nahçivan ile sınır. nahçivan ve iran ile sınır kapımız burada bulunmaktaymış. bizde burada bir nevi sınır bekçiliği yapacağız. karakola gitme durumuda var taburda kalma durumuda var. bu saatten sonrası pek önemli değil zaten. bi nahçivana gitmediğimiz kaldı. ona da gideriz heralde.

- nahçivan nasıl bir memlekettir. nasıl bir millettir. ne bayrağını bilirim, ne para birimini. 1 tane nahçivanlı görmedim hayatımda. bu adamlar ne yer, ne içer.

- sıcaklık ortalama -20 derece. -30 olduğu da oluyor, -10 olduğuda. -10 derece güzeldir buralarda.

- ağrı dağına karşı bağırıp yankı duymak pek bi zevkli. fakat eğitimler yoğunlaşınca ağrı dağı da küfürlerden nasibini alıyor.

- geldiğimiz günden bu yana uzun dönem askerlerle aynı koğuşlarda kaldık. ilk geldiğimiz günlerde ufak tartışmalar yaşasak da ilerleyen haftalarda samimiyetimiz arttı. gerçekten çeşit çeşit insan var. en safından en arızasına kadar.

- kısa dönem askerlerin kibarca lakapları hoca. samimi hitap şekli ise poşet. poşet lakabını kabaca kabul edemiyoruz. komutana şikayet oluyor.

- dün çarşı günüydü. doğubayazıt pek büyük bir yer değil. yemek yenebilecek 1-2 yer var. onlarda pek iyi değil.

- çin malı nokia 8800 lar var. arkadaşın biri 380 liraya aldı, eve yolladı.

- geçen hafta birliğin gazinosunda porno vardı. adamlar 4 cd yi arka arkaya koyup izlediler.

- tv de genellikle kral tv açık. haber izlediğmiz yok. akşamları genelde 2. sınıf amerikan filmleri izliyoruz. güzel film olma ihtimali %50.

- kısa dönem diyoruz da içlerinde çok kibarları var. birine muhabbet arasına bok dediğim için bana küstü.

- bir daha ne zaman yazabilirim şüpheli. kendinize iyi bakın.

1 yorum:

erdemkursat dedi ki...

acemi birliği bittikten sonrası kolay, kabaca 120 lerdesindir, karakol un kendine göre kolaylıkları var, daha az mevcut, komutanlarla daha samimi bir ortam gibi, ama tabur da yemekler daha iyidir, işler daha düzenlidir vs...

hayırlısı sen zaten farketmez diyerek psikolojik hazırlığını gösteriyorsun.

görevin sorumluluğun belli olunca kafan daha rahatlar, işini yaparsın, akşamları erken uyuyup, şafak karalarsın.

selamlar saygılar, kolay gelsin, hayırlı tezkereler...