15 Ocak 2009 Perşembe

2003 Stratejisi


Fenerbahçe yönetimi şu aralar Anadolu'da sivrilen genç oyunculara yelken açıyor. 5 yıl önceki U21 operasyonunun bir benzerini andıran çalışmanın ürünü olarak bugün 2 transfer daha gerçekleşti. Sakaryaspor'dan 16 yaşındaki orta saha oyuncusu Onur Karakabak ve 17 yaşındaki forvet Furkan Aydın'ın transferi bu operasyonun an itibariyle son hamleleri oldu. Böylece kadroya 4 yeni genç oyuncu katılmış oldu devre arasında.

5 yıl önceki strateji ümit milli takımı Fenerbahçe'ye taşımaktı ve bu aşı büyük ölçüde tuttu. Ama o zamanki takviyelerden bir tek Selçuk Şahin kaldı Fenerbahçe'nin elinde. Bu sefer hedef yaş grubu biraz daha küçülmüş gibi. Tutarsa ne ala... Ama bir önceki operasyonda kendini süper ligde ve milli takımda ispatlamış oyuncular tercih edilmişti. Şu an ise gelecek vaat ettiği söylenen daha genç oyuncular tercih. Tabi ki genç olmaları avantaj ama kendilerini Fenerbahçe'de ispatlamalarının bir önceki jenerasyona göre zor olacağı kesin.

Gelelim bu yazıyı yazma nedenime. Kafama takılan bir cümleyi aktarmak için başladığım yazıdan yukardaki iki paragraf çıktı. Ama asıl konu şudur ki ümit milli takımın öne çıkan isimlerini transfer ettikten sonraki 5 yılda hemen hemen hiçbirini elinde tutmaması ve gidenlerden bir gelir elde edilememesi büyük problemdir. O dönemde yetişen Servet Çetin bedelsiz olarak Sivasspor'a verilmiş ve şu an rakip Galatasaray'ın değişmez elemanı olmuştur. Tam olarak aynı güruhtan olmasa da Tuncay Şanlı da bu gruba dahil isimlerden. Demem o ki yetişecek oyuncular ya futboluyla ya da maddi getirisiyle takıma katkı sağlamadıktan sonra yapılan yatırımın bir önemi kalmamaktadır. Genç oyuncuların cefasını çekerken sefasını başkalarına sunmamak, tedbir almak gerek. Bak orada bir Gökhan Gönül duruyor...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Doğru söze ne denir ki?

Yalnız bir şey takıldı gözüme haberlerde izlerken; ikisi de Sakarya'dan gelme ya, ikisininde forma numarası 54 görünüyordu. Farklı kategorilere göre düşünülerek alındılar herhalde.

Kolaylıklar

srbstnsrlr

Sencer Yücel dedi ki...

İkisi de bu sene sonuna kadar Sakaryaspor'da kiralık oynayacaklar. Onun için henüz forma numaraları yok. 54 numaralar bugünlük temsili olarak verilmişti.

Her Yol Roma dedi ki...

81-82 jenerasyonundan kaleci volkan'ı da sayabiliriz, kemal de bu sezon başı gitti.

gs'nin altyapıdaki çıkışını fb "outsourcing-dış kaynak kullanma" ile ikame etmeye çalışıyor.

saygılar.