22 Ocak 2009 Perşembe

Misket


Manyağıydık bir zamanlar. Sarı Lacivert olanlarla oynamazdım pek çizilmesinler diye. Ama ne yalan söyliyim, sarı-kırmızı-siyah olanlar vardı, onların da hastasıydım. Almanya forması gibi gelirdi o zamanlar. Sonra kemik ve dombililer girdi ortama, hallaç pamuğu gibi sarstılar piyasayı. Ama ne zaman ki demir bilyeler de dahil oldu, işte o zaman tadı kaçtı milletin. Kolay bulunuyordu, herkeste yüzlerce vardı. Kimsenin kazanası da yoktu. Hepsinden belli miktar mevcuttu, iyi de biriktirmiştim. Kimseye vermemiştim, çöpe de atamazdım. Nereye gittiler acaba?

10 yorum:

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

1000 den fazla misketim vardı daha doğrusu biz mile derdik. çocukları yutar sonra satardım mileleri. harçlığımı çıkartırdım. kuş avlamak içinde kullanırdım şimdi pişmanım ama çocukluk işte. ellerim yara olurdu yere dayayıp mileleri attığım için.oynamayı bıraktığımda bütün mileleri mahallenin çocuklarına dağıtmıştım.

MARADONADONI dedi ki...

Bende de bir sürü var biriktirmiştim ama kazanarak parayla alarak değil. Annem torunuma 7.doğum gününde hediye edecem diye kaldırdı:)

dipnot : daha ortada torunu bırak evlenecek kimse bile yok

ygtylmz dedi ki...

Vay be ne konu :( Sabah 10da uyanır kahvaltı etmeden doğru okul bahçesine 10ar 20şer 30ar baştan vurunca yerdeki toplamaz . Herkesten 10ar tane alırdın direk cebe o an inanılmaz mutlu olurdun :) Yazın tatile giderken yolda Özdilekten kaç defa Mile aldığımı arabada tatil yerine gidene kadar oynadığımı hatırlarım . Keşke o günler geri gelse .

Sencer Yücel dedi ki...

2 kişi mile demiş, ilk kez duydum ben. Yaygın bir kullanım mıdır yoksa belli bir şehirde mi böyledir. Nedense aklıma ilk İzmir geldi...

Adsız dedi ki...

Ben bir de bilye dendiğini anımsıyorum ama.

Cebimizi doldurur şangırtsını duymaktan keyşf alırdık, arkadaşlar arasında tıka basa dolu o cebi avuçlayıp göstermekse başka bir keyifti.

Kolaylıklar

srbstnsrlr

sinem dedi ki...

evet bilye derdik biz de. parmaklarım nasır tutmuştu oynamaktan. en güzeli iki üç tanesini elinde alıp çevirmek, o sesi çok severim. ben en çok mavi yeşilleri severdim. bi de sarı kırmızıları tabi :) toyzz shop'ta hala satılıyor, ben bu gazla gider alırım :D

ygtylmz dedi ki...

Kocaelide biz mile derdik hep :)

Ser dedi ki...

deli gibi oynardik kücükken.. hastasiydim resmen. yüzlerce misketim vardi. sonra annem cok oynuyorum, cok zaman harciyorum diye atti hepsini. üzülmüstüm..

gecen sene ögrendim bi avuc saklamis. cocuguma vercekmis :)

ymd dedi ki...

benim hiç bilyem olmadı..

Quaresma7 dedi ki...

hehe:D Benm de sarı-lacivertli olanları aleme ibret olsun diye kırardım:D güzel post için teşekürler.. ilk uğrayışımda bayağı eğlendim...