24 Ocak 2009 Cumartesi

Kart Muhakemesi


"Oyundan neden atıldığımı bilmiyorum. 12 yıllık profesyonel futbol kariyerimde hiç kimseye küfür etmedim. Bir açıklama yapılmasını istiyorum."
Ümit Karan

"Yardımcıma küfür ettiği gerekçesiyle ihraç ettim."
Yunus Yıldırım


Yıllardır Galatasaray maçlarında Ümit'i izlerim. 45 metre uzakta bir pozisyon olsa birkaç arkadaşıyla beraber en önde yetişir olay mahaline. Israrlı itirazını da istisnasız sürdürür. Peşinen söylemek isterim ki, küfür etmeyen futbolcuya inanmam ben. Her zaman olmasa da bana göre hepsi zaman zaman eder. Ama bazı futbolcular vardır ki küfür etmediğini söylediğinde komik duruma düşerler. Ümit Karan da bu kategoridedir ve bugün de bunun sıkıntısını çekmektedir. Hakemle birbirine zıt açıklamalarda bulunmuşlardır ve bir taraf yalan söyleyen konuma düşmüştür. Mevcut sicili itibariyle Ümit'e inananların sayısı daha az olacaktır muhtemelen. Ama dikkatimi çeken bir şeyi de paylaşmak istiyorum. Yunus Yıldırım yaptığı açıklamada, Ümit'e küfürden ötürü kart gösterdiğini söylemiş, yan hakeme su sıçratma olayının sorulması üzerine "onun da etkisi var" demiştir. Su sıçratma olayı olmasa kart kırmızı olmayacak mıydı veya küfür edilmese de kart gelecek miydi? Bu çelişki Ümit'in çıkış noktası olabilecekken hala Ümit hatalıdır insanların gözünde. Küfür etmiş midir? Bence olabilir. Ama etmemişse de şu dakikada insanları inandırması çok zor.

5 yorum:

defansın sigortası dedi ki...

koşanlar ilk başta hakan,hasan,ümit'ti sonra onlara ayhan ,emre aşık katıldı en sonda buna arda ,sabri ve barış devam etti. Onlardaki bu kültür böyle sürüp gidiyor yıllarden beri. daha önceleride var bunlarında saymak istemedim herkes biliyor zaten...

Scatterbrain dedi ki...

dudakları pek okuyamadım ama "bok herif" diyodu sanki. yanlışım olabilir tabi.

önyargı dedi ki...

Dikkat ederseniz "Profesyonel kariyerimde kimseye küfür etmedim", "O anda hakeme küfür etmedim"den çok daha iddialı bir açıklama. Böyle bir açıklamanın yalan olması demek, bir oyuncunun tüm kariyerini ayaklar altına alması demektir. Ümit Karan'ın genel olarak itiraz eden bir oyuncu doğrudur. Fakat bu itirazlarda küfür ettiği hiçbir zaman görülmemiştir.
Pozisyona gelince, Ümit Karan atıldıktan sonra yan hakemin yanına giden Arda ve Ayhan'a yan hakem formasını göstermiştir. Formasını göstermenin tek bir anlamı olabilir. Ümit Karan hakemi ıslattığı için oyundan atılmıştır. Fakat bunun büyük bir hata olduğunu anlayan hakem ve yardımcıları, aralarında konuşup bu açıklamayı kararlaştırmıştır.
Sonuç olarak, ben bu olayda Ümit'e güvenenlerden biriyim. Bazılarının "bok herif" diye okuduğu dudağı ben "çok ayıp" diye okudum. Dediğim gibi en büyük dayanağım yan hakemin formasını göstermesidir.

Adsız dedi ki...

Umit yerdeki su birikintisine vururken, arkadaki taraftarlar cok net secilebiliyor.
Onlarin da tepkisi var Umit'e.
Videoyu tekrar izlerken dikkat edin derim.O yerdeki suya tekme atmasi bence cok da masum bir hareket degildi,yoksa arkadaki taraftar niye tepki gostersin bir anda?

Kirmizi gerekir miydi bilmiyorum tabi.Hakemin agiz degistirip kufretti demesi de apayri bir olay elbette.

Insallah 4-5 maclik bir seri yakalayabiliriz yoksa sampiyonluk bu sene erken gidecek gibi gozukuyor.

sinem dedi ki...

küfür etti mi etmedi mi bilemem. ama sonuna kadar savunamadığım, hatta bazı bazı beni utandıran bir futbolcu. metin oktay, hakan şükür, ergün penbe.. böyle futbolcuları gördükten sonra galatasaray takımında bir futbolcu bunu yapmış mı yapmamış mı tartışmak bile utanç verici.