6 Mart 2011 Pazar

Rize adım adım geliyor



Bank Asya 1. Lig'de bu sezon müthiş bir mücadelenin yaşandığını bilmeyeniniz yoktur herhalde. Yakın zamanda Süper Lig'de izlediğimiz Çaykur Rizespor, malumunuz başbakanın memleketinin takımı olması dolayısıyla sahip olduğu modern stadyumu sayesinde ve taraftarıyla Süper Lig'e göz kırpan en önemli takımlardan biri. Evlerinde oynadıkları 13 maçta 9 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile en çok puan toplayan ekip aynı zamanda. Bugün de ligin iyilerinden sayılan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u ağırladılar. 
Rize’nin o alışık olunan kapalı ve her an yağmur yağacakmış görüntüsü veren havasında inançlı kalabalık, tribünleri hınca hınç doldurmasa da hatırı sayılır bir kısmında yerlerini almıştı. Süper Lig için çaptan düşmüş yıldızlarıyla (Koray Avcı, Mehmet Yozgatlı, Gökhan Kaba, Ramazan Kurşunlu, vs) çay kentinin futbolcuları hızlı başladı maça. Çok net pozisyonlar bulamasalar da topa hükmedip, oyunu yönlendiriyorlardı. Hafta içi kupada Beşiktaş antrenmanı yapan pilot Gaziantep takımı ise rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirme, buralardan kaleye gitme yolunu seçmişti. Maçta tempo dakikalar ilerledikçe düşerken böyle bir ortamda kilidi açacak olan elbette sihirli ayaklar olacaktı. 31. dakikada nedense FM efsanesi olarak anılan Adu, ceza sahası dışında buluştuğu topa tek hareketle önüne alarak hem rakibini ekarete etti hem de yüzünü kaleye döndü. Sonrasında ise daha büyük ustalık isteyen plase vuruş ile Kazım’ın filelerini sarstı. (Adu için FM efsanesi demek yanlış bir tabir. FM efsanesi Tsigalko'dur, Temur'dur. Bu adam 14 yaşında iken kanlı canlı Pele'nin varisi ilân edildi). İlk yarıda maçın temposu birçok kez sekteye uğrasa da üst düzey mücadele izledik.
İkinci yarıda tempo yavaş yavaş artarken, sahadaki mücadeleden Ümit Kayıhan da nasibini alıyordu. Taç çizgisi civarındaki boğuşma dışarıya taşıyor, tecrübeli hoca kendi futbolcusunun müdahalesiyle yere kapaklanıyordu. Dakikaların böyle geçmeyeceğini anlayan Erol Azgın yaptığı oyuncu değişiklikleriyle risk aldı. Bu durum Rize'nin işine gelirken, 63’te Theo Weeks’in harika pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Gökhan Kaba, fileleri görmek yerine reklam panolarını hedefledi. Gaziantep ise risk aldı almasına da neyin riskini aldı bilinmez. Pozisyon bulamadıkları gibi birçok kez de kalelerinde tehlike yaşadılar.
Koray Avcı önceki maçlarda defansif orta saha oynuyordu. Devre arasında yapılan Theo Weeks transferi takıma monte edilince Koray da stopere geçti. Böylece daha estetik bir takım görünümüne kavuşmuşlar. Genel olarak Çaykur Rizespor, Süper Lig'e çıkması için kurulmuş bir kadroya sahip. Bir üst ligde kendini gösterecek çok oyuncusu yok. Bir dönem büyük topçu olur denilen Mithat, zaman zaman iyi işler yapmasına rağmen garanti veremiyor maalesef. Yaşı da 25 oldu artık. Önceki senelere göre daha derli toplu olduğunu da belirtelim. Biraz gayretle Süper Lig futbolcusu olabilir.
İki takımın müthiş mücadelesinde az gol izledik ama futbolcuların istekli oyunu, seyirlik bir maç sundu bizlere. Rize, yakaladığı hava ve dış faktörlerin de devreye girmesiyle bence Süper Lig’e en yakın takım konumunda. 

Maçın sonucu; Çaykur Rizespor: 1 - Gaziantep B.B: 0

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Rize bak asyada kalırsa, seneye Elazığsporla çekişir :))

ultraslanhaber dedi ki...

Rize Bankasya da kalmaz bu sene, kalsa da Elazığ Rize ile rakip olamaz. Bank Asya da orta sıralara oynar Elazığ.

Adsız dedi ki...

Elazığsporda maddi sorunlar yaaşnmazsa herzaman zirveye oynayacak bir potansiyel vardır. yeterki maddi sorun olmasın...