23 Mart 2011 Çarşamba

Nerede o eski tribünler


Haftasonu Target Striker Blog'dan Kutay'la Kartalspor-Orduspor maçına gittik. Kartalspor'un düşmeme inadı, Orduspor'un Süper Lig hasreti bahane oldu diyelim. Amaç Bank Asya 1. Lig maçına gidilsin, biraz muhabbet edilsin, sonuçta futboldur, eğlenilsin kafasıydı.
Maç öncesinde gelen haberler mor-beyazlı taraftarların yoğun bir ilgi göstereceği şeklindeydi. Biz de tribündeki yerimizi aldığımızda buna şahit olduk. Orduspor tribünleri hınca hınç dolmuştu. Kartalspor seyircisi de rakip tribünü bastıracak kadar ilgi göstermişti diyebiliriz. Dengeli başlayan maç pek zevk vermiyordu. Tribündeki konumumuzun kötülüğü bir yana, futbolcular da patates tarlasında oynuyordu nihayetinde. Orduspor'un golü sonrasında arkamızda bir kıyamet koptu. Ordulular kendilerine ayrılan tribüne sığmamış, diğer tribünlere de konuşlanmıştı. Gol sevinçlerini sakınmadılar. Sonrasında gelen bir Kartalspor atağında da yan tarafımızda sesler yükseldi. Meğersem daha çok babalarımızn anlattığı "biz hep beraber izledik yahu maçaları" tadında bir tribündeymişiz. Gerçekten de orta yaşlı, çekirdek çitleten adamların içindeydik. Yeri geldi Kartal taraftarı kendi topçusunu alkışladı, yeri geldi Ordu taraftarı kendi topçusunu alkışladı. Hatta yeri geldi küfür edildi. O da günümüzün tribün anlayışı. Tüm bunlar olurken hiç gerginlik yaşanmadı. Demek ki bazen o kadar da sorun olmuyormuş. Belki de sorunu çıkaran alınan aşırı güvenlik önlemleri. Öyle ki böyle bir maçta bile ilk önce rakip taraftar stadı terk etti, 10 dakika sonra da Kartal taraftarı...

Bu arada merak edenler için, maç 2-2 bitti. Yine merak eden Galatasaraylılar için Semih Kaya'nın gelecek vaadettiği söyleyemem.

Hiç yorum yok: