10 Mart 2011 Perşembe

Yap baskıyı, şampiyonluk gelirse senindir, gelmezse zaten hiç senin olmamıştır


Hatırlar mısınız Aziz Yıldırım, "şampiyonluğun masa başında kazanıldığını öğrendim" minvalinde bir şeyler söylediğinde ne fırtına kopmuştu. Bu aralar ardı ardına patlayan resmî site açıklamalardan anladığımız kadarıyla Aziz Yıldırım pek de haksız sayılmazmış değil mi. Öyle ki şampiyonluk iddiası olmayan güzide kulübümüzün başkanı bile çıkıp şampiyonluk hakkında bir şeyler söylemekten çekinmiyor. Çünkü o, Fenerbahçe şampiyon olmasın da kim olursa olsun mantığında.
Aziz Yıldırım'ı savunacak halimiz yok. O sadece futbolun böyle oynandığını ve kendisinin de böyle yaptığını, yapacağını açıkça belirtti. Tek fark daha öncekiler bu kadar açık konuşmadı. Türkiye'de futbol maalesef bu düzeye gelmiş durumda. Hakemleri baskı altına al, federasyonu baskı altına al, hatta taraftarı baskı altına al. Yeter ki ters tepmesin. Teperse şampiyonluk gidiyor, tepmez ise şampiyon oluyorsun. Sen baskı yapmazsan rakibin yapıyor. Böyle bir döngü var işte.
Bunun önlenmesi mümkün mü? Çok zor. Kulüp başkanları federasyon başkanının üzerinde bir konumda. Kabilede reisi takan yok. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aziz baskı yaparsa sonuç veriyorda diğerleri baskı yaparsa değişen birşey olmuyor.aradaki fark bu.geçen sene ve bu sene baskılar sonucu bir seri yakalandı.ben yakın zamanda aziz dışındakilerin kötü durumdayken baskı yapıp bir seri yakaladığını hatırlamıyorum.azizin gerçekten gücü var ve bunu zamanı gelince kullanıyor.