12 Mart 2011 Cumartesi

Samsun seriye son verdi

Süper Lig için 10’dan geriye saymaya başladık. Telafinin mümkün olmadığı haftalara yavaş yavaş giriyoruz. İşte bu ortamda 12 maçtır yenilmeyerek gönülleri fetheden ligin yeni takımı Tavşanlı Linyitspor, 19 Mayıs Stadı’nda sadece iki puan gerisinde olmasına rağmen beşinci durumdaki Samsunspor’un konuğu oldu. Altı puan değerindeki karşılaşma bize ve tribündeki taraftara müthiş bir seyir zevki vaat ediyordu ve öyle de oldu.
Henüz 2. dakikada Mehmet Akyüz, Samsunspor defansının arkasına sarktı ama Ahmet Şahin, tribünlere derin bir oh çektirdi. Ardından Samsunspor'un organize atağı gelince belli olmuştu maçın gidişatı. Ayağa pas yapan, organize hücum eden, kademeli olarak beklerini ileriye çıkartan, rakip defansı Nijeryalılar’ı ile zorlayan Hüseyin Kalpar’ın ekibi, açık verecek ki Tavşanlı, Mehmet Akyüz ve Debola ile arkaya sarkarak pozisyon arayacak. Maç boyu kırmızı-beyazlılar bu fırsatı vermedi.
Agbetu ve Zenke ikilisi çok uyumlu. Zenke fiziğini kullanarak açtığı boşluklara Agbetu'nun girmesi ve maç boyu Tavşanlı'nın buna engel olamayışı 3-0'lık skorun oluşmasını sağladı. Atılan üç gol de çok klastı. İlk ikisi zaten birbirinin benzeri, sağdan çizgiye inen Adem'in yerden kestiği topa ilk golde Agbetu, ikinci golde de Ufuk can verdi. 81. dakikada da Zenke'nin sağdan ceza sahasına doğru inerek dar açıdan çektiği şut filelere gitti ama bence pas vermesi gereken bir yerde inadına pozisyonu kaleye vurmak için zorladı. Fiziki mücadelenin üst düzey olduğu ligimizde iş yapabilir ama Emenike seviyesine çıkacağını sanmıyorum.
12 maçtır kaybetmeyen Tavşanlı'da ise bence baskı vardı. Bu baskı sinirleri de oldukça kaşımış. Birçok pozisyonda rakibiyle dalaşan kırmızı-siyahlılarda, zaten 63'te de Emrah Dağ kırmızı kart gördü. Bu güne kadar tecrübesiz ekibini harikulade idare eden Mustafa Akçay, bakalım 3 gollü mağlubiyetten sonra ekibini nasıl toparlayacak.

Hiç yorum yok: