11 Ağustos 2010 Çarşamba

''Kocaman Yalakalar''

Fotomaç yazarı Turgay Demir bugün, Aykut Kocaman'ı eleştiren yorumcuları eleştiren yorumcuları eleştirmiş. Başlık ''Kocaman Yalakalar''.

Fenerbahçe son 20 yıldaki en kötü futbolunu oynuyor… Şampiyonlar Ligi’ne daha ön elemelerde veda ediyor. Büyük para ve prestij kaybediyor… Bırakın hepsini bir yana takım içinde huzuru bozuluyor. Kim yapıyor tüm bunları? Aykut Kocaman. Biraz Allah’tan korkan, kuldan utanan, bu şartlarda Aykut Kocaman’ı eleştirir. Arkadaşı, eşi, dostu değil babası olsa “Ey Aykut Kocaman neden ikinci yarıya Semih’le başlamadın? Gökhan Ünal sahada dolaşırken Dia’yı neden çıkardın? Gökhan Gönül sakat ise kadroda işe ne, sakat değilse neden yedek?” diye sorardı ama yalakalar bunu bile yapmadılar. Hocayı eleştirmek şöyle dursun, eleştirenleri eleştiriyorlar. Yuh diyorum başka da bir şey demiyorum…

Ben fotomaç ve benzeri yayınları okumuyorum. Yazıyı ataryemez.com'da gördüm. Futbolu çok yakından takip edip de neden spor gazetesi okumadığımı az-çok tahmin edersiniz. Olur da aklında ufak bir ''neden acaba'' olan arkadaşa da fotomaç'ın şu haberini okumasını tavsiye ediyorum. Bu haber de dün yazılmış bir haber. Tavsiyem siz de okumayın okuyucu ile dalga geçen, araştırma yapmayan, bilgisiz, spor cahili insanların gazetelerini.

Son paragraf Turgay Demir'in sahsına olmasa da bağlı bulunduğu kuruma dair bir eleştiri ama sonuçta Turgay Demir de bu kuruluşun bir yazarı. Turgay Demir'in şahsına dair eleştirime gelince; Evet Fenerbahçe belki son 20 yılın en kötü futbolunu oynuyor, Şampiyonlar Liginden de elendi. Peki Zico hariç hangi hoca Şampiyonlar Ligine kalıp da bir şeyler başardı? Takımın huzuru bozukmuş. Olabilir. Peki göstermelik bir huzur daha mı güzeldi? Bu sezon dahil, her sezon başı 4-5 futbolcu çıkıp ''İdmanlarımız süper, takım arkadaşlığı süper, bu sene kesin şampiyon olacağız'' minvalinde açıklamalar duymak daha mı güzel. Bu açıklamaları da A2 den gelen Mert Günok, Gökay İravul yapmıyor, Alex, Emre yapıyor.

Ben de elebette sezon ilerledikçe, gördüğüm eksiklikler, güzel şeyler oldukça Aykut Kocaman'ı eleştireceğim. Lakin desteğimi daimi olarak sürdüreceğim. Öyle ki Fenerbahçe bu sezon sonunu 5. bile bitirse destek çıkıp, kalmasını savunacağım. Fenerbahçe'nin yıllardır içinde bulunduğu döngünün farkında değil misiniz? Aziz Yıldırım elindeki fanusu bir sallıyor, kar yağıyor, aa ne güzel diyoruz. Bütün köpükler yere düşünce Aziz Yıldırım bir daha sallıyor yine aa ne güzel tekrar kar yağıyor diyoruz. Fenerbahçe'de eleştirilecek 1 kişi varsa o da Aziz Yıldırım'dır. Fenerbahçe'nin sorunu ne Aykut Kocaman'dır, ne santafordur, ne de stoperdir. Kişiliği silinen bu takıma şu anda tek kişilik katacak insan da Aykut Kocaman'dır. Bi bakalım ne olacak, ne bitecek. Zaten sezon sonunda büyük değişiklikler yaşanacak. Başarısız olacaksak da Aykut ile olalım. O bizi çok sevindirdi. Bırakılım 1 sene de üzsün. Ne kaybederiz. Sabır, sabır, sabır.

11 yorum:

Arkhe dedi ki...

Kişiliği silinen bu takıma şu anda tek kişilik katacak insan da Aykut Kocaman'dır.

Başarısız olacaksak da Aykut ile olalım. O bizi çok sevindirdi. Bırakılım 1 sene de üzsün. Ne kaybederiz. Sabır, sabır, sabır.

**

Eline sağlık.

MuL€ dedi ki...

Eline sağlık ve umuyorum ki bizim gibi bu fikri taşıyan renkdaşlar çoğunluktadır

Fabio Luciano dedi ki...

altına ıslak imzamı atıyorum.

Adsız dedi ki...

Gökhan Gönül sakat ise kadroda işe ne, sakat değilse neden yedek?”...Aykut Kocaman basın toplantısında buna cevap verdi gayette kendi kafasındaki net şekilde ortaya döktü..Ya bu adamlar okumadan takip etmeden yorum yapıyorlar ki sanmam yada aykutu eleştirmek için bahane arıyorlar..Hemde okuyucu enayi yerine koyarak..Ben bu tür adamları görünce sakin olamıyorum..Bende Yuh diyorum Turgay Demir kardeşime..Yuh ki ne yuh..Gerçekleri bilip çarpıtma yavşaklığını gösteren bu arkadaşlara hiç mi sormaz patronları bu adam bunlara açıklık getirdi şimdi niye bel altından vuruyorsun diye..

Diego dedi ki...

eline cok cok saglik.
bende o destekcilerdenim. her muhtemel sonuca ragmen.

ama malesef ki turgay demir i okuyup onun gibi dusunen de cok fenerli var.

Sekhranikos dedi ki...

Adam değişiklikleri konusunda katılmasamda eleştirilmeme konusunda sonuna kadar haklı değil mi? bu üstün desteğin sebebini henüz çözemedim haliyle merak ediyorum. Her gelen hocaya daha ilk maçı ertesi piranalar gibi saldıran yazarcıkların aniden evrilmelerine ve akil açıklamalar yapıyor olmalarına mana veremiyorum. Onca kariyerli hocaya teknik , taktik, mental yönden hakaretler yağdıran, fiziki görünüşlerine kadar dalga geçen yazarcıkların birden mevlana moduna girmesini kafam almıyor.

Hee sizin alıyordur ayrı bilemem orasını. kariyer zirvesi 17 beraberlik olan bir adamdan bu boyutta ümitvar olmak idealistlik değil hayalperestliktir.

Destek kısmı ise bambaşka türk kafası devreye giriyor herhal eleştirmemek destek olmak değildir kişiyi bildiğin öldürmektir. Aykutun başarılı olması beni zerre kadar üzmez buraya yazdıklarımdan da gocunmam. Aykutun başarılı olacağına inanmıyorum ve bunun için gayet mantıklı gözle görülür sebeplerim var. hissiyatıma dayanarak konuşmuyorum.

Aykutun dediklerini lie yaptıkları birbirine uyuşmayınca kafam bulanıyor hepsi odur. Yok hakikaten dediği gibi bir fenerbahçe oluşturacaksa -ki ankarasporda beceremedi o işi- şahane olur. ankarasporda gökçekler var dı zahar lakin burdada Aziz bey var. haliyle ümitvar olmasam da istiyorum başarılı olsun budur.

İlker Yılmaz dedi ki...

@sekhranikos
eleştiriden eleştiriye fark vardır. Daum ve Aragones gibi hocaların eleştirilmesini de yanlış bulduğumu yazmıştım daha önce. dünya kupasını alan adam 3 ayda bunak ilan edildi. Ben diyorum ki bu güne kadar eleştirdiniz de ne oldu. Kaldı ki sadece 2 tane resmi maç oynamış bir takım var. Eleştirilecek biri varsa Aziz Yıldırım'dır diyorum ben. Aragones Josico yu çok mu istedi? Aziz Yıldırım hocayı getiriyor ama hocaya yeterli imkanları sunmadan büyük şeyler istiyor.
Rijkaard da sparta rotterdam'ı küme düşürdü. Hocaları bu şekilde değerlendirmek yanlış. Hocaların yapılarını analiz etmek lazım. Aykut Kocaman da bana göre Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapacak kapasiteye sahiptir.
Kaldı ki çok basit birşey söylüyorum. Ne olur şampiyon olamasak. Aykut Kocaman'a güvenmeyeceksin de kime güveneceksin. Newcastle hocalık kariyeri olmayan Shearer'ı takımın başına getirip küme düşmedi mi? Varsın 5. olacaksak da Aykut ile olalım diyorum. Ben hayatımda çok Fenerbahçe şampiyonluğundan çok Galatasaray şampiyonluğu gördüm. Varsın 1 sene daha göreyim. Yeter ki sevdiklerimizle beraber olalım.

Diego dedi ki...

@massimo
aradaki fark su:
sen aykut u, shearer newcastle icin neyse oyle goruyorsun,
sekhranikos ise josico fener icin neyse oyle goruyor.
onu da gencligine vermek lazim :)

Sekhranikos dedi ki...

@massimo
oldukça romantik lakin dediklerinde doğruluk payı var. sadece imajı doğrultusunda davranmayan biri gibi geliyor bana.

@diego
Allah iyiliğini versin 35 oldum:) Aykuta o kadarını yapmam:) selçuk desen bi nebze:)))

kuzen larry dedi ki...

Yazıya aynen katılıyorum. Yedek kulübesinde aykutu görünce durduk yere mutlu oluyorum resmen.

yedinci samuray dedi ki...

Yazdıklarına harfiyen katılıyorum.
***
2005-2006 ve geçen yıl kaçan şampiyonluklar kadar bu taraftarın yaşayabileceği kötü zamanlar var mı ?
Bence yok !

Hep söylüyorum,yineleyeceğim...Eğer bu takımdan birileri gidecekse yöneticilerden başlanmalı.Aykut Kocaman'a dün oyuna müdahale edememesinden dolayı ben de eleştiri getiriyorum.Bu normal fakat Aykut Kocaman'ın yerine "şu gelse" daha iyi olur diyeceğim bir teknik direktör yok. Ne de olsa Zico'yu gönderen zihniyet var oldukça bu takım daha çok hayal kırıklığına neden olur.(Öğrenilmiş çaresizlik)

Aykut Kocaman'ın yedek kulübesinden oluşu işte sırf Massimo'nun belirttiği nedenlerden ötürü beni asla rahatsız etmiyor.