18 Ağustos 2010 Çarşamba

Avrupa'da Transfer 2010/11 vol.8


Mario Balotelli - İnter > Man. City - 30.000.000 euro
Christian Poulsen - Juventus > Liverpool - 5.500.000 euro
Kenwyne Jones - Sunderland > Stoke City - 10.000.000 euro
Matt Derbyshire - Olympiakos > Birmingham City - kiralık
German Denis - Napoli > Udinese - 2.000.000 euro
Albin Ekdal - Juventus > Bologna - 4.800.000 euro
Stephen Appiah - Bologna > Cesena - bedelsiz
Nelson Valdez - Dortmund > Hercules - 3.500.000 euro
Ricardo Carvalho - Chelsea > Real Madrid - 8.000.000 euro
Mesut Özil - W.Bremen > Real Madrid - 15.000.000 euro
Tiago - Juventus - Atletico Madrid - kiralık
Nico Bertolo - Palermo > Real Zaragoza - kiralık
Philipp Degen - Liverpool > Stuttgart - kiralık
Angelos Basinas - Portsmouth > AC Arles-Avignon - bedelsiz
Angelos Charisteas - Nürnberg > AC Arles-Avignon - bedelsiz

Real Madrid için herhangi bir transfer parasal açıdan sıkıntı teşkil etmiyor. Önemli olan oyuncusunu bırakmak istemeyen kulübün ikna edilmesi. Ronaldo'nun nasıl medya baskısıyla transfer edildiğini biliyoruz. İşte Real Madrid burada Barcelona'nın yapamadığını yapabiliyor. Mesut Özil'in Almanya milli takımını seçmesi sayesinde bugün Real Madrid'de. Açıkçası Özil'i ben çok ekstra bir oyuncu olarak görmüyorum. Tipik Alman disiplini almış, saha içinde görevini yapan, bileklerine hakim bir oyunucu. Ekstra görmüyorum derken yanlış anlaşılmasın. Misal bir Ronaldinho değil. Mesut kafasına göre 2 çalım atayım da pasımı vereyim diye düşünmez. Pası vermesi gerektiği yerde pası verir, şut çekmesi gerektiği yerde şut çeker. Mourinho'nun da sevdiği yapıda bir oyuncu. Hayırlı olsun.
Juventus bu sene orta sahasını temizliyor. Geçen sezon kiralık gönderdiği Tiago'yu tekrar A.Madrid'e kiraladı. Siena'ya kiraladığı Ekdal'ı da Bologna'ya sattı. Poulsen'i de Liverpool'a sattılar. Buraya birilerini alacaklar. Adı geçen 2 isim Ledesma ve Misimovic. Liverpool için Poulsen transferi güzel hamle. Güzel bir alternatif oldu. Hele ki Mascherano'nun gitme ihtimalini düşününce.
AC Arles-Avignon Ligue 1 in yeni takımı. Charisteas ve Basinas transferleri ile acaba bu takımın Yunanlılarla bir ilgisi varmı diye çok ufak bir google araştırması yaptım ama pek bir şey çıkmadı. Her iki isim de sevdiğim beğendiğim isimler. Gerçi Basinas'ın Rüştü'ye 40 metreden attığı bir gol vardır ama olsun.
Appiah da Cesena'ya gitmiş. Dünya kupasına katılınca heralde toparladı kendini diye düşünmüştüm. Cesena'da işleri yolunda gider inşallah.

avrupa'da transfer vol.1, vol.2, vol.3, vol.4, vol.5, vol.6, vol.7

3 yorum:

stingachu dedi ki...

Bir de bu aralar Craig Bellamy, ManCity'den Cardiff City'ye kiralandi. Bu adami Fenerbahce alsa muhtesem olur aslinda.

İlker Yılmaz dedi ki...

@stingachu
geçen gün noat samisa da yazmıştı bellamy'i ve blogunda da ona sormuştum bu soruyu. bellamy fazlasıyla ada futbolcusu. çok beğenmeme rağmen avrupa'da tutunması çok zor geliyor bana. öyleki bence en güzelini yapıp cardiff'e gitti. küçük takımlara yardımcı olmak bence çok takdir edilesi birşey.

Hakan Özkan dedi ki...

Mesut gerçektende şovdan uzak sade ama oyun zekası çok yüksek bir oyuncu. Real'de ilk etapta onun da Khedira'nında forma alması zor olacak gibi gözüküyor. Mesut'un enteresan şansı ile ilgili bir yazı için:
http://hagininkosani.blogspot.com/