30 Ağustos 2010 Pazartesi

Okan Alkan


Kadrolar açıklandığında kimsenin beklemediği bir süpriz vardı, Okan Alkan! Gökhan Gönül'süz maçlarda alternatif olarak ya Önder'i ya da Bekir'i görürdük. Önder tam anlamıyla kredisini bitirip, gönderildi. Bu maçta da Bekir'in oynayacağı düşünülmüştür elbette. Bekir'in sağ bekte verecekleri bellidir. Defansif olarak idare eder ama ofansif olarak Fenerbahçe kalitesine uygun oynayamaz. Aykut Kocaman büyük bir cesaret örneği gösterip Okan Alkan'ı ilk 11 de görevlendirdi.

Açıkçası daha önce hiç canlı izlemedim Okan'ı. Maç sırasında da acaba Kerim Zengin gibi alt yapıda ofans oynayıp, A takımda mı defans düşüldüğünü merak da ettim. Tam Saha dergisinde Selim Şakarcan'ın Şubat 2010 da yapmış olduğu bir röportaj var. Hikayesi etkileyici. Hikayesinden öte dediğim gibi esas pozisyonunu merak ettim. Evet geçmişte açıkta oynamış ama alt yapıda bek eğitimi almış bir oyuncu. Zico, Kerim Zengin'i aradığı hücum bek için düşünmüştü ama oyuncunun geçmişinde bek izleri yoktu. Kerim fazlasıyla mücadelesini verdi, ataklara destek oldu ama kesinlikle bir bek değildi. Aslında Gökhan Gönül de pek fazla bek oynamış bir oyuncu değildi ama çalışkanlığı ile rolüne adapte olup, başrole soyundu.

Okan Alkan bugün çok çalışkandı. Onun ötesinde cesaretliydi. Yeri geldi rakibine çalım attı, yeri geldi 40 metreden şut çekti. Hücumda çok etkiliydi. Ayağına hakim ve güven veren bir performans sergiledi. Biri dolaylı yoldan, 2 asist yaptı. Defansif olarak bu maçta değerlendirmek yanlış olur. Bugün göklere çıkardığımız bir oyuncuyu yarın yermememiz lazım. Daha fazla forma giymesi ve o vakit daha net değerlendirmemiz gerek.

Fenerbahçe alt yapısı bu ülkede az konuşulur. Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraflarlar alt yapıdaki oyuncularını isim isim sayarak överler. Fenerbahçe taraftarında bu yok. Çünkü alt yapıdan A takıma yükselmiş ve şu anda yeri sağlam Semih ve Volkan dışında isim yok. O bakımdan kafamız rahat. Gereksiz polemiklerle uğraşmaya gerek yok. Yetenekli oyuncu çıkar, oynar. Bakınız Necip, bakınız Arda, bakınız Sabri (hatta ben buna 2. ligden gelen Tuncay'ı da katayım). Çıktıkları ilk maçta ben bu takımın oyuncusuyum diye bağırmıştı bu isimler. Can Arat gibi yıllarca yedek bekleyen adamdan hayır gelmiyor malesef. İlk görünüşe göre de taraftar desteğini elde edersiniz. Okan bunu başardı. İlk raundu geçti. 2. raundu da geçmesini umut ediyoruz.

4 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Ben Okan´dan bu cikisi bekliyordum hatta biraz gec bile oldu.Daum zamaninda sans verilecegini umuyordum.
Bu arada Volkan bizim altyapimizdan degil.Kartalspor´dan alinmisti direk A Takima.

İlker Yılmaz dedi ki...

@çikozi
Volkan konusunda dediğin doğrudur. Kartal'dan gelip direk A takıma mı yoksa paf takıma mı geldiğini tam hatırlamıyorum. Yalnız 2002 yazında geldiğini ve ilk defa formayı ligden koptuğumuz 2003 yılında Tamer Güney'den aldığını biliyorum. O zaman zarfında paf takımda oynaması muhtemeldir diye düşündüm.

il Capitano dedi ki...

volkan babacan var altyapıdan da uygun örnek olmaz heralde :)

okan'ı çok beğendim ben bugün.caner'in kademesine girmesi maçta yaptığı en iyi işti,çünkü gökhan'dan daha iyi yapabildiği tek şey budur kanımca.daha ilk maçında kendi işini fazlasıyla iyi yapıp,bi de ters kademeye giren genç görmeyeli çok olmuştu.yürüyedur okan...

cikkoleite dedi ki...

Elimde somut bir bilgi yok ama Volkan Kartalspor´da direk oynayan bir Kaleciydi.Wiki´de Kartalspor´da 2 senede 95 maca ciktigi yaziyor.Yani aslinda tartisma o kadar acikli ki Altyapidan cikmis Oyuncu bulmakta zorlaniyoruz.Semih bile disardan bizim Altyapimiza transfer olmus bir Oyuncudur.