10 Mayıs 2010 Pazartesi

Adım Adım Şampiyonluğa


Bütün sezonun derdini sıkıntısını atmaya sadece 90 dakika kaldı. Şampiyonluk herşeye rağmen güzeldir. En azından arı taraftarlar için sezon içinde oynanan futbolun bir değeri yoktur. ''Son haftalarda iyi futbol beklememek'' klişesi de Türkiye'ye özgüdür. Son haftalarda bir takım iyi futbol oynamıyosa zaten buraya ittir-kaktır bir şekilde gelmiştir. Fenerbahçe'de bu yollardan geçerek geldi doğrusu. Peki bugün nasıl oynadı?

Fenerbahçe bugün son haftalarda sergilediği futbola yakın bir futbol oynadı. Bol pozisyon, organize ataklar yoktu. Mücadele, duran toplar ve rakibin hatalarını değerlendirmek vardı. Atılan gollere baktığımızda da tam zamanında gelen 2 korner golü ve Cristian'ın uzaktan atılan golü. Ankaragücü ise Rothen'in uzaktan şutu, İlhan'ın 3-0 dan sonra bulduğu karşı karşıya ve bir korner pozisyonu dışında pozisyon bulamadı. Lugano ve Bilica'nın ceza sahası çevresine her topa hakim olmaları, Fenerbahçe orta sahasının rakibine pas yapma imkanı vermemesi Ankaragücü'nü kitledi zaten. Fenerbahçe'nin hücum sorunu aynı, tekrar tekrar yazmaya gerek yok. Yalnız bu maçta Mehmet Topuz daha efektif olmaya çalıştı ve daha çok içeriye katederek oynadı. Bunu artı olarak ekleyebiliriz.

Gelecek hakkında şu an birşeyler yazmanın anlamı yok. Gözden düşen Cristian, geçen sene olduğu gibi bu sene de son haftalarda performansını yükselten Güiza ve ligde ilk siftahı yapan Mehmet Topuz'un gol atması güzeldi. Tek maçımız kaldı. Trabzonspor maçı 16 Mayıs 2010 saat 20:00 de oynanacak. kaza bela gelmeden şampiyon olmak uduyduyla...

Hiç yorum yok: