18 Aralık 2009 Cuma

UEFA Avrupa Ligi Grup Elemeleri Analizi


Bizim açımızdan güzel bir Avrupa Ligi geçti. Her 2 Türk takımı da gruplarında liderliği elde ettiler. Geçmiş turnuvalarla karşılaştırdığımızda önemli bir başarı. Her ne kadar şanslı kuralar çeksek de bitime 1 hafta kala liderliğin garanti olması, son maça yedek kadro ile çıkılması sevindirici. Bu durum belli bir düzeye geldiğimizin göstergesidir. Bu turnuvanın şu ana kadar ki en başarılı takımı şüphesizki Salzburg oldu. Grubunda 2 büyük ligin 2 büyük hayal kırıklığı vardı. Buna rağmen her 2 takımı da deplasmanda yenmesi alkışlanmalıdır. Alkışlanması gereken diğer takımlar; Grubunu lider bitiren Anderlecht, son maçta kendi evinde Hamburg'u yenip liderliğe çıkan H. Tel-Aviv. Hayal kırıklıkları ise Celtic, Lazio ve Steaua Bükreş.

Romenlerin 4 takımı vardı bu turnuvada. Steaua, Dinamo, Timişoara ve Cluj. Dinamo dışında diğerleri gruplarını sonuncu bitirerek elendiler. Avrupa Ligi yoluna, Şampiyonlar Liginde süpriz yaparak 3. olan Unirea ile devam edecekler. İtalyanlar'da 3 takım ile katılmışlardı. Lazio ve Genoa elendi. Yola Roma ve Şampiyonlar Liginden gelen olan Juventus ile devam edecekler. Genoa - Valencia maçını izledim bugün. Maç öncesi taraftar coşkuluydu ve olumlu bir hava vardı. İyi de başladılar maça. 45+1 de Buruno Sartor'un enteresan golüyle yenik duruma düştüler. 2. yarıya daha da baskılı başladılar. 51. dakikada Crespo çok güzel bir gol attı. Genoa baskıyı arttırdıkça karşısına Bruno Sartor çıktı. FM diliyle bugün 10 oynadı gerçekten. Çok önemli kademelere girdi. Genoa kalecisi Scarpi'nin son dakika hediyesi ile Valencia 2-1 kazandı (85. dk da D.Villa hakemin uydurduğu bir penaltıyı da kaçırdı). Sahada Genoa adına kalite eksikti. Palacio birşeyler yapacak ki Crespo golle buluşacak gibi bir hava vardı bütün baskıya rağmen. Eskiden bu kalibredeki İtalyan takımları böyle değildi. Çeyrek finaller, yarı finaller hatta final görürlerdi. Artık vergileri mi düzenlerler ne yaparlar bilemem ama İtalya Ligi gerçekten çok kan kaybetti.

Konuyu dağıtmadan ülke bazında nasıl sonuçlar çıkmış bakalım;
Tur atlayan takımların ülkeleri; Almanya(3), Hollanda(3), İspanya(3), İngiltere(2), Türkiye(2), Belçika(2), Portekiz(2), Fransa, İsrail, İtalya, Yunanistan, Avusturya, Ukrayna, Danimarka. Elenen takımların ülkeleri; Romanya(4), Avusturya(3), İtalya(2), Çek Cumhuriyeti(2), Bulgaristan(2), Hırvatistan, İskoçya, Hollanda, Letonya, İsviçre, Moldova, Belarus, Yunanistan, Fransa, Sırbistan, Portekiz. Bu sezon Avrupa Kupalarında İskoç, Hırvat, Bulgar, Çek, Letonya, Belarus ve Sırp takımı kalmadı. Şampiyonlar Liginde de bir Macar takımına elveda demiştik. Doğu Avrupa futbolu sıkıntıda.

İstatistikler;
Gol Krallığı; 6 gol; Llorente - 5 gol; Gervinho, Pizzaro, Micael, Frei
Asist Krallığı; 4 asist; Angel Di Maria, Bjorn Helge Riise
En çok gol atan takımlar; Lille(15), Shakhtar(14), Benfica(13), H.Tel-Aviv(13)
En az gol yiyen takımlar; Salzburg(2), Fenerbahçe(3), PSV(3), Shakhtar(3), Benfica(3)
En çok gol yiyen takımlar; Austria Wien(16), Rapid Wien(14), Partizan(14)
En az gol atan takımlar; Levski Sofya(1), CSKA Sofia(2), Strum Graz (3), Ventspils(3), S.Bükreş(3)
En çok kart gören takımlar; Lazio(22 sarı/2 kırmızı), AEK(18 sarı/ 4 kırmızı), Valencia(20 sarı/ 2 kırmızı)
En az kart gören takımlar; Shakhtar(4 sarı), Kobenhavn(7 sarı)
Haftaya Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Liginin istatistiklerini karşılaştıralım. Bakalım nasıl sonuçlar ortaya çıkacak.

1 yorum:

oddy dedi ki...

fenere standart liege
cimboma rubin kazan